Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ekologická výchova v Libereckém kraji je připravena na využití fondů Evropské unie

Futerová Linda

  • 03. 05. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:1872|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Po vstupu do Evropské unie se nabízí celá řada možností podpory projektů, jejichž cílem je rozvoj regionu. Jedním z připravovaných grantových programů je program Ministerstva životního prostředí České republiky na podporu regionálních systémů ekologické výchovy. „Resort životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje připravuje projekt, jehož cílem je iniciovat vznik systému ekologické výchovy a osvěty v kraji a podpořit současné aktivity na území kraje, které přes snahu Libereckého kraje pravidelně zápasí s nedostatkem finančních prostředků. Do prvního grantového kola, které bude vyhlášeno během léta letošního roku, se připravuje předložit žádost o podporu ve výši cca 15 mil. Kč pro období let 2005 a 2006,“ řekl člen rady kraje Radim Zika.

Na přípravě projektu se od října loňského roku podílí pracovní skupina, ve které jsou zastoupeny mimo pracovníků krajského úřadu zejména nevládní neziskové organizace. Projekt, který bude vycházet z Koncepce ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty Libereckého kraje, se bude týkat především vzdělávání a informování odborných pracovníků i široké veřejnosti v této oblasti, a to přípravou vzdělávacích akcí, vydáváním informačních materiálů a poskytováním poradenské činnosti. Projekt bude mimo jiné vytvářet podmínky pro vznik minimálně pěti nových pracovních míst.

Na realizaci bude resort životního prostředí a zemědělství spolupracovat především s Technickou univerzitou Liberec, Společností pro Jizerské hory o.p.s. a Úřadem práce v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky