Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Evropa ochutnala regionální potravinářské výrobky z Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7633|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Summit Evropského výboru regionů a měst, jehož ústředním tématem byla politika soudržnosti, ekonomický vývoj ve světě a nalezení dlouhodobých cílů v oblasti konkurenceschopnosti, byl v Praze doplněn řadou doprovodných  Jedním z nich byla akce nazvaná „Ochutnejte Evropu“, když  se v dolní části Václavského náměstí a v přilehlých uličkách  prezentovali jednotliví výrobci ze zemí Evropské Unie. Ti přivezli do Prahy své typické potravinářské produkty svých zemí, a tak návštěvníci měli možnost ochutnat například  sýry z Holandska, pralinky a čokoládu z Belgie, ovčí sýry ze Slovenska, olivy z Řecka, víno z Francie či pravé bavorské klobásky a řadu dalších.

Liberecký kraj jako jeden z mála českých krajů představil Evropě své regionální výrobky – k ochutnání byly třeba kravské sýry farmy Tompeli, Kitlův Šláftruňk a kozí a ovčí sýry z farmy Fipobex. O výrobky byl veliký zájem, návštěvníci se navíc dotazovali na jednotlivé oblasti Libereckého kraje a možnosti trávení dovolené v našem regionu.

.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky