Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Farmářské trhy začínají 28. března i v Liberci, chystají se další propagační akce

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 03. 2012 16:09

Sdílet článek

 

Jistotu kvalitní a čerstvé potraviny a podpora regionálního farmáře vede k tomu, že vznikají stále častěji a v dalších a dalších městech farmářské trhy. Jedním z nich je i tržnice u obchodního centra Forum Liberec, která vznikla v loňském roce ve spolupráci s Regionální agrární radou Libereckého kraje a v letošním roce se zákazníkům otevře již 28. března.  

V průběhu roku se trhy otevřou v dalších městech regionu a uskuteční se další akce propagující regionální potravinářské výrobce.

„Zájem ze strany prodejců i zákazníků nás velmi těší,  a proto jsme se rozhodli i z důvodu příznivého počasí letos zahájit dříve,“ uvedl ředitel OC Forum Václav Řičář.

„Obliba farmářských produktů a regionálních výrobků mezi zákazníky všude rok od roku roste. A každý nový trh podporující domácí výrobce potravin Liberecký kraj vítá,“  dodal krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD).

OC FORUM takto podporuje prezentaci a prodej produktů regionálních producentů z oblasti masa, mléčných výrobků, ovoce, zeleniny a také zahrádkářů. OC Forum ve spolupráci s Regionální agrární radou přísně dbá na to, aby bylo na trzích k dostání kvalitní zboží a nabízeli jej prvovýrobci a originální producenti.

Po zimní přestávce začaly farmářské trhy v podkrkonošské Jilemnici. Až do podzimu se  tam trhy budou opakovat každý druhý pátek. Stánkaři nabízejí uzeninu vyrobenou ze skutečného masa, med včelařů z Podzvičinska v okolí Hořic, domácí knedlíky z Vrchlabí bez éček a dochucovadel a koncem dubna přibude i čerstvá zelenina z Poděbradska.

Trhy už také začaly v České Lípě v dalších městech se stánkaři objeví v průběhu dubna nebo května.

Letos poprvé lidé rovněž  nakoupí od farmářů taky v Lomnici nad Popelkou a v Novém Boru. Trhy potrvají až do podzimu.

Liberecký kraj chystá tradiční Den potravinářů na 18. května v ulici 5. května v Liberci a spolu s Regionální agrární radou LK pak ještě Den regionálních potravin Libereckého kraje na 5. října na liberecké náměstí E. Beneše.

„Velkou řadu skvělých domácích produktů najdou návštěvníci i na Krajských dožínkách, které se budou konat 1. září v Bílém Kostele na Liberecku, kde budou vyhlášeny výsledky soutěže Výrobek roku našeho kraje z odvětví potravinářského a zemědělského,“ doplnil radní.                                                                                                               

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky