Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Finanční podpory od Libereckého kraje se opět dočká Jizerská magistrála

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 11. 2021 12:25
  • Školství

Sdílet článek

Jedním milionem korun ze svého rozpočtu podpoří Liberecký kraj údržbu Jizerské magistrály. Tu spravuje Jizerská, o. p. s., která upravuje celkem 250 kilometrů běžeckých tratí. Krajská dotace je v souladu s Plánem rozvoje sportu v Libereckém kraji 2019–2021.

„Upravované lyžařské stopy využívají nejen obyvatelé našeho kraje, ale i sportovní kluby či zahraniční turisté. Je jich ročně zhruba 800 tisíc. Jsem rád, že Jizerskou magistrálu lidé hojně navštěvují. Přináší to však s sebou zvýšené nároky na její údržbu. Proto Liberecký kraj na běžné náklady spojené s úpravami tratí finančně přispívá,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Jizerská, o. p. s. dotaci pravidelně potřebuje zejména na zajištění pohonných hmot, opravy a údržby zimní techniky, mzdové náklady ředitele a rolbařů, externí dodavatele či pořízení zasněžovací tyče.

Bedřichov je nejfrekventovanějším nástupním místem Jizerské magistrály a zároveň výchozím bodem pro strojovou úpravu většiny lyžařských tras. Projdou tudy statisíce návštěvníků z kraje, celé republiky i ze zahraničí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky