Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Finanční příspěvky na hospodaření v lesích

Futerová Linda

  • 11. 03. 2004 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:1715|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

V České republice již deset let funguje podpora vlastníkům lesa formou finančních příspěvků dle Pravidel na poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích.     

Vlastníci lesních pozemků ležících na území Libereckého kraje podávají  žádosti o poskytnutí finančních příspěvků na hospodaření v lesích na Krajský úřad Libereckého kraje, kde jsou žádosti odborem životního prostředí a zemědělství zaregistrovány. Podané žádosti následně procházejí kontrolou. Jedná se o kontrolu prováděnou jak v kanceláři – zda žádost obsahuje náležitosti předepsané Pravidly, tak i probíhá kontrola provedených prací v terénu. Na základě těchto kontrol dochází ke schvalování jednotlivých žádostí a to tříčlennou komisí, která doporučí schválení žádostí o poskytnutí daného finančního příspěvku“, řekl Radim Zika, člen rady kraje. Rozhodnutí o poskytnutí finančních příspěvků jsou zasílány Ministerstvu zemědělství ČR, kde na základě poskytnutých rozhodnutí proplácí finanční částky jednotlivým žadatelům.  Liberecký kraj v loňském roce obdržel téměř tři stovky žádostí a přiznal finanční příspěvky ve výši 20 296 326,- Kč.

 

Dotační tituly: 

 – obnova, zajištění a výchova porostů

 – sdružování vlastníků lesů malých výměr

 – ekologické a k přírodě šetrné hospodaření

 – zajištění mimoprodukčních funkcí lesa

 – vybrané činnosti mysliveckého hospodaření

 – vyhotovení lesních hospodářských plánů

 – chov a výcvik národních plemen loveckých psů  a loveckých dravců

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky