Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Firma BREX nebude pokračovat v rekonstrukci krajské silnice v Rokytnici nad Jizerou 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 05. 2024 16:05
  • Doprava

Sdílet článek

Rekonstrukce krajské silnice II/294 v Rokytnici nad Jizerou, kterou zahájila firma BREX spol. s r.o. v srpnu loňského roku, nyní nepokračuje. Zhotovitel není schopen plnit podmínky smlouvy. Přerušení prací a další navazující problémy tedy nejsou na vině Libereckého kraje ani města Rokytnice nad Jizerou.

„Stavební činnost už v podzimních měsících loňského roku nebyla příliš vysoká, provázely ji problémy a postup projektu neodpovídal plánu. Po zimní přestávce nebyla situace jiná, a došlo k úplnému zastavení prací. Liberecký kraj ani město Rokytnice nad Jizerou tento stav nezpůsobily,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy. 

Krajská správa silnic Libereckého kraje nyní zajistí provizorní zprovoznění silnice a brzy dojde k úplnému obnovení provozu.

Dopravní omezení na hlavní silnici zůstane pouze v křižovatce u pošty, kde v průběhu května začne výstavba kanalizace, vodovodu a plynovodu (od pošty k hasičské zbrojnici). „Tato stavba ale nesouvisí s rekonstrukcí krajské silnice a bude ji provádět jiný zhotovitel,“ dodal Sviták.

Bezmála dva a půl kilometru dlouhý úsek silnice II/294 v Rokytnici nad Jizerou měl mít zcela nový povrch doplněný o chodníky, autobusové zastávky či opěrné zdi. Liberecký kraj v červenci loňského roku vybral společnost BREX za nabídkovou cenu 210.661.000,22 korun včetně DPH. Investorem mělo být společně s Libereckým krajem i město Rokytnice nad Jizerou.

„Situace nás velice mrzí, projekt se začal připravovat již v roce 2008, kdy vznikla první studie. Úsek je dlouho v havarijním stavu a rekonstrukci opravdu nutně potřebuje. Pevně věřím, že brzy budeme moci projekt znovu obnovit. Řidiči by neměli být rukojmími firmy, která neplní svoje povinnosti,“ uzavřel Jan Sviták.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky