Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Firma Perlex Bijoux se nežene po novinkách, ale ctí klasiku

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 13. 01. 2021 17:49
  • Rozvoj

Sdílet článek

Na dobré jméno české bižuterie v zahraničí navazuje a dál je šíří další z firem, které působí v oblasti Křišťálového údolí – Perlex Bijoux z Jablonce nad Nisou. Na rozdíl od jiných konkurentů nesází na nové technologie; bižuterii zde vyrábějí za využití tradičních postupů.

„Možnost navštívit výrobu firmy Perlex měli účastníci Víkendu Křišťálového údolí na podzim 2019. Asi málokdo tušil, jak výroba perliček probíhá a bylo moc zajímavé zkusit si šikovnost při některých operacích. Najednou člověk zjistil, že vyrobit krásnou kulatou a hladkou perličku rozhodně není snadné. Věřím, že nám epidemická situace během několika měsíců umožní znovu se do výroby podívat,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Firma Perlex Bijoux vznikla roku 1995 a snaží se zachovat tradiční zvučné jméno české bižuterie. Nepřijímají za každou cenu nové průmyslové technologie, protože věří, že tradiční metoda smáčení, kterou se zde vyrábělo od počátku 20. století, je stále zárukou kvality a preciznosti na rozdíl od masové výroby v asijských zemích.

Jejich perly jsou vyrobeny pouze z českého skla a tuzemských materiálů a při jejich výrobě firma pečlivě dbá na to, aby neznečišťovala životní prostředí. Vyváží do Brazílie, Střední Ameriky, USA, Kanady a z Evropy především do její západní části a od roku 2013 je nositelem ocenění Regionální produkt Jizerských hor.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky