Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Firmou roku LK je Elmos Liberec, Živnostníkem roku Lukáš Pytloun

02. 10. 2009
[id:8848|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Liberecký kraj již zná vítěze místního krajského kola soutěže Firma a Živnostník roku, které se uskutečnilo pod záštitou hejtmana LK Stanislava Eichlera v Centru Babylon v Liberci. Cenu Firma roku LK 2009 získala společnost poskytující elektromontáže kabelových sítí Elmos Liberec a Živnostníka roku LK 2009 si odnáší Lukáš Pytloun, majitel čtyř penzionů a dvou hotelů z Liberce. Oba vítězové postupují do celostátního finále, jehož výsledky vyhlásí 26. listopadu v Praze.

„Přijal jsem záštitu nad regionálním kolem soutěže Firma roku a Živnostník roku, která chce napomoci propagaci průmyslníků, podnikatelů, majitelů firem a živnostníků nejrůznějších oborů. Ti všichni mají významný podíl na rozvoji Libereckého kraje, na stavu zaměstnanosti, a třeba i  na rozvoji technických oborů středních škol. Vážíme si poctivých a progresivních podnikatelů a mohu na tomto místě slíbit, že Liberecký kraj hodlá vytvářet co nejlepší podmínky pro podnikatele působící v našem regionu,“ řekl v úvodním slově mimo jiné hejtman.

„Podporovat podnikatele, průmyslníky, majitele firem a živnostníky všech profesí, kteří mají, patří již tradičně mezi priority Libereckého kraje. Tím, že se také živnostníci a firmy z našeho kraje zapojili do soutěže, prokazují, že mají chuť porovnat svoje podnikatelské výsledky s ostatními subjekty, což je pro nás velmi dobrá zpráva,“ dodal.

V centru Babylon byli vítězové vybráni ve čtvrtek odbornou porotou složenou z marketingových odborníků, ekonomických novinářů, zástupců státní správy s gescí na rozvoj podnikání, zástupců partnerů soutěže, Hospodářské komory a Libereckého kraje, za který v porotě zasedal náměstek hejtmana LK pro resort regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova Vít Příkaský.

„Kromě hlavních kategorií se vyhlašují ještě dvě ocenění: Byznys rebel 2009 pro firmy, které posouvají pravidla ve prospěch zákazníků. A stále ještě až do finálového večera probíhá anketa Absurdita roku 2009, jejímž cílem je ulehčit firmám a podnikatelům od zbytečné byrokracie, kterou jim úřady ukládají,“ uvedl náměstek a zdůraznil, že letošní soutěži měla porota velmi těžký úkol, zejména v kategorii Živnostník roku, kde se v celostátním měřítku zúčastnilo přes 1600 soutěžících živnostníků.

„Každý podnikatelský příběh byl velmi zajímavý a nebylo jednoduché vybrat vítěze,“ dodal.

Soutěže jsou určeny všem firmám s obratem do 1,4 mld. Kč a dvouletou účetní historií a každému živnostníkovi v zemi, který je minimálně 1 rok držitelem platného živnostenského listu.

Byznys rebelem se v LK stala firma NetDesign za pořádání virtuálního výtahářského veletrhu. Finálové kolo, ve kterém budou vítězové reprezentovat Liberecký kraj, proběhne 26. listopadu v Praze.

Seznam vítězů:

Soutěž Firma roku Libereckého kraje 2009

1.  místo – ELMOS Liberec s.r.o., Liberec, elektromontáže kabelových sítí a rekonstrukce trafostanic

2. místoREGIOINFO s.r.o., Liberec, regionální a poradenské služby

3. místo  – ČSAD Semily, Semily, dopravní a přepravní služby

 

V Libereckém kraji je podle Českého statistického úřadu registrováno celkem  84 941 soukromých podnikatelů podnikajících podle živnostenského zákona. Ocenění za tvrdou práci si dnes odnesl Lukáš Pytloun. Ten začal podnikat již jako student třetího ročníku vysoké školy v roce 2003, kdy si koupil starý dům ve velmi špatném stavu s pěti bytovými jednotkami. Po rekonstrukci jedné místnosti veškerý zisk investoval zpětně do nemovitisti a přestavěl na penzion s 54 lůžky. Za šest let podnikání se mu podařilo otevřít v Liberci další 3 penziony a 2 hotely s celkovou kapacitou 330 lůžek. Jeden z hotelů je dokonce ve čtyřhvězdičkové kvalitě a i přes poptávku po levnějším ubytování je tento hotel jeden z nejvyhlédavanějších a neojobsazovanějších ubytovacích zařízení v Liberci.

 

Soutěž Živnostník roku Libereckého kraje 2009

1. místo  - Lukáš Pytloun, Liberec, provozovatel penzionů a hotelů

2. místo  -  Aleš Havlík, Liberec, online prodejce školních pomůcek
3. místo  -
 Jaroslav Tichý, Sloup v Čechách, instalatérské, plynařské a topenářské služby, kominictví

Z 9 944 zaregistrovaných firem v Libereckém kraji uspěla společnost Elmos Liberec. Ta podniká od roku 1992 a její hlavní činností jsou elektromontáže kabelových sítí a rekonstrukce trafostanic. Se svými 25 zaměstnanci se v současnosti podílí na obnově zastaralé kabelové sítě v libereckém regionu.

Ocenění Byznys rebel Libereckého kraje 2009:

NetDesign, s.r.o. s projektem Virtuálních výtahařských veletrhů

Společnost NetDesign získala ocenění za pořádání virtuálních výtahářských veletrhů.

Podrobnější informace o celé soutěži najdete na webu http://www.firmaroku.cz/.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302