Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

FK BAUMIT Jablonec převzal trofej pro vítěze 41. Podještědského derby

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 11. 2014 12:02
  • Školství

Sdílet článek

Dva dny po utkání, v úterý 4. listopadu převzal kapitán Jablonce Tomáš Hübschman z rukou hejtmana krásnou novou skleněnou trofej. Spolu s ním si pro trofej přišli obránce Filip Novák, trenér Jaroslav Šilhavý a generální ředitel klubu Petr Doležal. „Velmi si vážíme vstřícného kroku pana hejtmana, který dodal našemu společnému zápolení se Slovanem Liberec vážnost. Věřím, že jeho podpora sportu a fotbalu v celém kraji bude pokračovat,“ uvedl Doležal. „Pevně věřím, že publicita podještědského derby ještě více zvýší zájem fanoušků o fotbal v celém našem regionu,“ dodal generální ředitel FK BAUMIT Jablonec.
Hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který převzal záštitu nad vrcholnou fotbalovou akcí celého regionu, pozval zástupce vítězného týmu k sobě na Krajský úřad Libereckého kraje. „Zápas byl napínavý a moc jsem si ho užil. Slovan měl velké šance v prvním poločase, ale hosté se po přestávce zlepšili a nakonec asi vyhráli zaslouženě. Liberec bude mít určitě o motivaci víc to soupeři vrátit v jarní odvetě,“ zhodnotil Martin Půta nedělní zápas. Vítězům pak poblahopřál k významnému premiérovému vítězství na půdě odvěkého rivala. Velmi pozitivně hodnotil hejtman i všichni hosté vysokou návštěvu na Stadionu U Nisy, kam zavítalo 7238 diváků, nejvíce za posledních dvanáct derby. „Myslím, že celý projekt Podještědského derby odstartoval velmi dobře povedeným prvním zápasem a tradice bude pokračovat. Pozitivně hodnotím slušnou atmosféru a velmi pěknou kulisu celého nedělního odpoledne. Fotbal je společenský fenomén a podobné akce mohou přispět k větší společenské prestiži tohoto sportu,“ uzavřel Půta.
Nedělní zápas provázela skutečně skvělá kulisa „Před takovou návštěvou se vždycky hraje dobře. Výhra nás těšila o to víc, že na stadion U Nisy nás přijelo podpořit hodně našich příznivců,“ řekl kapitán Jablonce Tomáš Hübschman. Hejtman na oplátku od jabloneckého celku dostal podepsaný dres všemi hráči. „V neděli nám pan hejtman přinesl štěstí a na dnešním setkání proto slíbil, že nás přijde podpořit v posledním podzimním utkání proti Plzni,“ poznamenal Tomáš Hübschman.
Vzpomínky na euforické chvíle po skončení zápasu se stále drží v hlavě trenéra Jaroslava Šilhavého. „Po závěrečném hvizdu jsem kolem sebe sledoval obrovskou radost ze všech stran. Hráči, realizační tým a fanoušci především – všem nám spadl kámen ze srdce. Věřím, že i naši příznivci stejně jako hráči výhru v Podještědském derby pořádně oslavili,“ dodal s úsměvem Šilhavý.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky