Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Fotbalový Mc Donald´s cup zná krajské vítěze

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 05. 2012 10:36

Sdílet článek

 

Chance arena v Jablonci nad Nisou byla 18. května svědkem krajského finále největší soutěže základních škol v minifotbale - Mc Donald´s cup. Záštitu převzal náměstek hejtmana LK Radek Cikl (ČSSD).

 

Do 15. ročníku této oblíbené dlouhodobé soutěže malých fotbalistů a fotbalistek se v Libereckém kraji aktivně zapojilo 1 600 žáků a žákyň základních škol organizovaných ve 110 smíšených družstvech. Finálové klání probíhalo ve dvou kategoriích (1.–3. a 4.–5. třída) a soupeřili v něm vítězové čtyř okresních finále. Družstva bojovala nejen o titul krajského šampióna, ale i o získání práva reprezentovat kraj na setkání vítězů krajských finále, které se uskuteční na konci května v Teplicích na tzv. Svátku fotbalu.

 

Na zeleném pažitu stadionu FK Baumit Jablonec nad Nisou se od počátku odehrávaly líté boje, které nepostrádaly fotbalovou kvalitu, nadšení, emoce i diváckou kulisu. V mladší kategorii si nejlépe vedl tým ze Základní školy Vrchlického Liberec, který zaváhal pouze v utkání s „domácími“ ze Základní školy Liberecká Jablonec nad Nisou, jenž skončilo remízou. Kategorii žáků čtvrtých a pátých ovládlo mužstvo ze Základní školy Šumava Jablonec nad Nisou, které zvítězilo ve všech třech svých utkáních a zaslouženě tak slavilo postup do celostátního finále.

 

Patronem krajského kola byl David Lafata, s 25 góly nejlepší střelec letošního ročníku Gambrinus ligy. Slavnostně předával ocenění úspěšným týmům i jednotlivcům, pózoval při fotografování a také rozdal nespočet podpisů mladým fotbalovým nadšencům.

 

Krajské finále se vydařilo, přálo počasí, organizace klapala, vyhýbala se zranění a nezbývá, než popřát vše dobré reprezentantům Libereckého kraje ve finálovém kole.

 

Pořadí družstev v krajském finále

 

 

 

Kategorie "A" 1.- 3. třída

Kategorie "B" 4.- 5. třída

 

 

1. ZŠ Vrchlického Liberec

1. ZŠ Šumava Jablonec nad Nisou

2. ZŠ Stráž pod Ralskem

2. ZŠ Mimoň

3. ZŠ Liberecká Jablonec nad Nisou

3. ZŠ Žižkova Turnov

4. ZŠ Studenec

4. ZŠ Vratislavice

 

 

Nejlepší střelec: Ctibor, Devátý (ZŠ Vrchlického) – oba 4 góly

Nejlepší střelec: Matěj Vít (ZŠ Mimoň) - 7gólů

Nejrychlejší branka: Devátý - 30 vteřin

Nejrychlejší branka: Matěj Vít - 48 vteřin

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky