Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Fotograf Miroslav Macháček vystavuje na kraji stovku snímků

Fotograf Miroslav Macháček  vystavuje na kraji stovku snímků

[30142|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/vnejsi_vztahy/autor_a_vaj_66981f3fd5.jpg]

19. 02. 2009
[id:7554|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Ve vestibulu budovy Krajského úřadu v Liberci začala včera fotografické výstava Miroslava Macháčka. Slavnostní proslov přednesla statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová.

Je to už pátá výstava od otevření zrekonstruovaného vestibulu, ale tolik lidí tu ještě na žádné vernisáži nebylo,“ řekla náměstkyně

„Fotografie jsou krásné, věřím, že fotografováním krás našeho kraje podpoříte rozvoj cestovního ruchu mezi cizinci,“ doplnila s úsměvem.

Miroslav Macháček je členem Jizerského fotoklubu Hejnice. Řadu let fotografoval pro Divadlo F. X. Šaldy v Liberci, liberecký Dům kultury a PKO a také pro agenturu Pragokoncert. V posledních letech pracuje pro cestovní kanceláře a pořizuje záběry z cest po vzdálených zemích.

„Jsou zde černobílé, vlastně historické fotografie zajímavých osobností kulturního i politického života, které jsem za těch čtyřicet let potkal, včetně Karla Gotta, Jiřího Sováka, Františka Filipovského, Miloše Nedbala, Vladimíra Menšík, Václava Neckáře, českých  cyklistů na startu  Závodu míru Bartoníčka a Klasu, ale i Alaina Delona  nebo dokonce Fidela

Castra,“ prozradil autor s tím, že na všechny má pěkné vzpomínky a fotografování osobností na představeních, zejména v libereckém Domě kultury a Koloseu bylo pro něj zážitkem.

Další část výstavy se skládá z fotografií pocházející z exotických zemí, jako je Kambodža,  Indonésie, Japonsko, Bali  či Thajsko.

„Nechybějí však ani snímky ze střední Evropy – z Itálie, Francie a Vatikánu, které jsem pořídil při svých cestách,“ řekl autor.

„Volnou tvorbu zaměřuji na fotografování Jizerských hor a také památek a přírodních krás Libereckého kraje,“ doplnil popravdě, když na výstavě je i několik přírodních snímků z Jizerek, ale třeba i z Valečova..

Melodie z muzikálu Miss Saigon skvěle hrála po dobu vernisáže amatérská kapela KÚLK Band složená ze zaměstnanců úřadu.


 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302