Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Frýdlantskou nemocnici převezme Krajská nemocnice Liberec. Zdravotní péče ve výběžku nebude ohrožena

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 04. 2019 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Koncem dubna přestane platit Memorandum o spolupráci při zajištění zdravotních služeb v areálu frýdlantské nemocnice pro území Mikroregionu Frýdlantsko, které počátkem listopadu minulého roku podepsali zástupci za Liberecký kraj, město Frýdlant, Krajskou nemocnici Liberec, a.s. a Nemocnici Frýdlant s.r.o. Město Frýdlant nyní dopracovává poslední body k dodatku budoucí smlouvy. Krajská nemocnice Liberec je připravena zajistit péči ve výběžku. Převzetí stávající nemocnice ve výběžku regionu pod krajskou nemocnici konečně stabilizuje situaci ve zdravotní péči.

„Memorandum o spolupráci končí příští týden,“ řekl hejtman Martin Půta. Jsem rád, že se krajská nemocnice a společnost EUC a.s. dohodly na podmínkách převzetí Nemocnice Frýdlant, a to od 1. července 2019, protože zdravotnická péče o téměř 25.000 obyvatel Frýdlantského výběžku musí fungovat a je naše priorita,“ doplňuje Půta.

„Jako rada podpoříme koupi společnosti Nemocnice Frýdlant Krajskou nemocnicí Liberec a.s. v řádu 8,6 milionu korun,“ řekl náměstek pro zdravotnictví MUDr. Přemysl Sobotka.

Rada Libereckého kraje se na svém mimořádném jednání zítra dopoledne seznámí s konečnou podobou smlouvy mezi EUC a.s., majitelem Nemocnice Frýdlant, a KNL a.s., kterou následně předloží příští týden krajskému zastupitelstvu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky