Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Frýdlantští hasiči již užívají novou cisternovou automobilovou stříkačku

04. 02. 2013

 

Velkou slávu zažila v pátek 1. února hasičské zbrojnice ve Frýdlantu.  Starosta Dan Ramzer, starosta frýdlantského Sboru dobrovolných hasičů Zdeněk Průša a velitel JSDH Josef Šperl slavnostně převzali do užívání generálkovanou cisternovou automobilovou stříkačku Tatra 815 CAS32. 

Cisterna byla podle Josefa Šperla zakoupena městem Frýdlant v roce 1990 od firmy THT Polička a do roku 2012 neprošla žádnou větší opravou, takže  vlivem opotřebení již byla na hranici použitelnosti.

 „Vozidlo se řadí mezi těžké cisternové vozy uzpůsobené k rychlému zásahu při hašení požárů vysoce hořlavých látek i v místě s nedostatkem vody. V základním provedení byl hasičský vůz vybaven vodou o objemu 8200l. a pěnou o objemu 800l.

Na začátku roku 2012 bylo požádáno o,popsal v úvodním slově velitel JSDH s  tím, že  dotaci z Požárního fondu Libereckého kraje  ve výši 1 milión korun obdržel sbor v loni.

„Druhou část peněžních prostředků v hodnotě 750 tisíc korun pro uskutečnění realizace kompletní generální opravy vyčlenilo město Frýdlant,“ doplnil.

 

Nástavba je zhotovena z AL profilů a nádrž je profilovaná, kovová s větším obsahem na 9000l vody a nerezová nádrž na pěnu s obsahem 600l. Do vozidla byla také instalovaná 60-ti metrová hadice pro rychlý zásah. Dále je vozidlo vybaveno dle vyhlášky elektrocentrálou o výkonu 5 KW, osvětlovacím stožárem 2x 1000W a další nadstandardní výbavou.

V závěru slavnostního podvečera převzal starosta města od dobrovolných hasičů termální kameru v hodnotě 160 tisíc Kč, která bude rovněž sloužit při zásazích hasičských jednotek a zkvalitní jejich práci.

 

Slavnostního předání se zúčastnili představitelé Libereckého kraje hejtman Martin Půta a jeho náměstek pro ekonomiku Marek Pieter, ředitel HZS Libereckého kraje Roman Hlinovský, starosta města Frýdlant Dan Ramzer a další zástupci města, starosta Heřmanic a předseda Mikroregionu Frýdlantsko Vladimír Stříbrný, vedoucí krizového oddělení KÚ LK Rudolf Broulík, ředitel Městské policie Liberec Ladislav Krejčík,  zástupci složek IZS a okolních dobrovolných sborů, například Višňové, jednotka HZS LK a další hosté. složky IZS.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 739541588