Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Koukněte se na Liberec a okolí z výšky. Přijďte na vyhlídku! Od pondělí 5. 5. je otevřena vyhlídka na střeše budovy krajského úřadu, a to každý pracovní den od 8:00 hodin. V pondělí a středu do 16:30, v úterý a čtvrtek do 15:30 a v pátek do 14:00.

Dočasně je uzavřen hlavní vstup do budovy krajského úřadu. Ke vstupu slouží boční vchod C, kde se nachází i recepce.

Více informací
Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Grand Restaurant Festival se koná i na Liberecku

Šírová Květa

  • 18. 01. 2013 12:23

Sdílet článek

Po úspěšném třetím ročníku, který navštívilo přes 22 000 hostů, se gastronomický festival rozšiřuje do celé České republiky, účastní se jej více restaurací a prodlužuje se doba konání festivalu: 15. 1. - 28. 2. 2013.

Grand Restaurant Festival, nad kterým  v Libereckém kraji převzal záštitu hejtman LK Martin Půta, se koná v restauracích Bílý mlýn a Domov v Liberci a v hotelu U Pokovy v Jitravě u Rynoltic.

„Všechny tři ceněné restaurace patřící mezi stovku nejlepších v České republice se pokusím navštívit,“ prozradil hejtman.

Akce probíhá přímo v interiérech vybraných TOP 100 podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant. Lidé mohou ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné ceny.

Motto:„Nejezte blbě!“.Novinkou tohoto unikátního gastronomického svátku je propagace lokálních surovin, biopotravin a ekologických farem, které spolupracují s festivalovými podniky. Těšit se můžete na speciální „Mňam balíčky“, „Mňam Busy" a "Mňam Vlaky“. Prodej degustací zahájen. Partnerem je agentura CzechTourism s projektem Czech Specials.

 

Jedná se již o IV. ročník této ojedinělé gastronomické akce, kterou pořádají organizátoři úspěšného projektu PRAGUE FOOD FESTIVAL. „Myšlenkou festivalu je umožnit komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky této země a to za symbolické ceny. Chceme prezentovat nejenom kvalitní restaurace, ale takéfarmy a tradiční suroviny ve vybraných regionech. Hostům festivalu by nemělo být jedno, co si dávají do pusy. Mňam Balíčky, Busy a Vlaky navazují na nový projekt Mňam Tour (cestování za jídlem). Letos v září jsme poprvé vyjeli do Andalusie ve Španělsku a na Loiru do Francie,“ vysvětluje zakladatel ankety Grand RestaurantPavel Maurer.

 

Festivalové restaurace v Libereckém kraji:

Bílý Mlýn – Liberec

Festivalová nabídka jídel:

Mistrovský kousek šéfkuchaře:

Špíz z daňčího hřbetu

Nejlepší jídlo od maminky:

Supreme de poulet

Farmář & tradice / Tradiční specialita:

Grilovaná panenka z Přeštických vepříků

 

Domov – Liberec

Mistrovský kousek šéfkuchaře:

Mousse ze zauzeného candáta, rolka z candáta na carpacciu z červené řepy, křenový sníh, balsamico gel

Nejlepší jídlo od maminky:

Variace: Hovězí lýtko pomalu pečené na víně s kořenovou zeleninou a bramborovo-smetanovým pyré; králičí maso sous-vide s povidlovou omáčkou a perníkovými lívanci

Farmář & tradice / Tradiční specialita:

Čokoládový fondant s mandlovou drobenkou a skořicovým sorbetem

 

Jítrava Apartmán- Hotel, U Podkovy

Mistrovský kousek šéfkuchaře:

Jehněčí roláda z krkovičky s omáčkou z hub a koňaku, plněné bramborové noky smaženou cibulkou

Nejlepší jídlo od maminky:

Filírované kuřecí stehýnko plněné jemnou fáší se smetanovo-paprikovou omáčkou, domácí houskový knedlík

Farmář & tradice / Tradiční specialita:

Glazírovaný jelení hřbet v saturejkovém jus s máslovou bramborovou kaší

 

Kontakt:
Dominika Vrkotová, tiskový servis
mobil: +420 606 886 103
mail: dominika@grand-restaurant.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky