Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Gymnázium Dr. Randy pořádalo seminář zaměřený na informační a digitální technologie

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 15. 02. 2019 00:00
  • Školství

Sdílet článek

V úterý 5. února se uskutečnil první díl z připravovaného seriálu seminářů na téma informačních technologií. Žáci Gymnázia Dr. Randy v Jablonci nad Nisou se při něm seznámili s tématem 3D tisku. Cílem podobných konferencí je poskytnout žákům možnost, jak se vzdělávat v oblastech IT a elektroniky.

„Jsem přesvědčen, že polytechnické vzdělávání patří nejen na technické školy, ale i na gymnázia. Proto každá aktivita, která studentům přiblíží svět elektroniky, je vítána,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti

Pro první termín semináře se škola dohodla s firmou Cortex, která poskytla znalé pracovníky s potřebnou výbavou, takže se do školy dostala jedna z nejlepších hobby tiskáren Prusa i3 MK3.

Žákům přednášel Petr Klokočník a absolvent jabloneckého gymnázia Dr. Randy Michal Znamenáček. Diskuze směřovala především k historii 3D tisku, různým technologiím a postupům a možnostem praktického využití. Poté si všichni účastníci mohli zkusit vymodelovat 3D jmenovku v programu SketchUp, kterou si následně směli odnést domů.

Tech Club se schází každé úterý od 15.20. Zájemci 14+ se mohou přijít zapojit. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky