Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman diskutoval s účastníky mezinárodního Seminar campu ve Sloupu v Čechách

25. 07. 2012

 

Ojedinělý tábor pro děti z rozličných zemí světa pořádá v těchto dnech organizace CISV International v kempu ve Sloupu v Čechách. Na to, jak to vypadá na mezinárodním táboře a jak vznikají mezinárodní přátelství se přijel dnes podívat hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD), který nad akcí převzal záštitu.

„Rád jsem převzal záštitu nad touto ojedinělou akcí, a to hned z několika důvodů. Jako stálý člen Výboru regionů EU a předseda české delegace vidím v dobrých mezinárodních vztazích velkou budoucnost. Je důležité vzbudit u mládeže zájem o mezinárodní vztahy a humornou formou ji zdokonalovat v jazykových dovednostech,“ řekl hejtman.

Poté následovala více než hodinová beseda, při níž se účastníci ptali hejtmana na nejrůznější témata Libereckého kraje, České republiky i Evropské unie.

„Mladí studenti ze 17 zemí mě překvapili svým zájmem, přehledem a fundovanými názory na problematiku Evropské unie, Mezinárodního měnového fondu či světové hospodářské krize,“ řekl hejtman s tím, že otázky e týkali i systému středního školství v Libereckém kraji, sociální problematiky či soužití s imigranty.

Smyslem celého podniku je podle vedoucího campu Ondřeje Nováka navázat přátelství mezi dětmi a teenagery z rozličných zemí.

„To vede k odbourávání negativních aspektů, jako jsou předsudky mající rasový, náboženský či jiný charakter,“ poznamenal Novák.

Seminar Camp ve Vile Herberk ve Sloupu v Čechách přivítal celkem 290 účastníků ve věku 17-18 let, a to celkem ze 17ti zemi (mimo zástupce České republiky se zúčastní i hosté z Německa, Velké Británie, Brazílie, Kanady, Francie, Dánska, Švédska, Norska, Islandu, Kostariky, Egypta, Izraele, Guatemaly, Řecka, Španělska a Bulharska.

Účastníci se rozjedou do svých domovů 30. července.

 

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588