Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman kraje pokřtil historickou tramvaj Boveraclubu

Šírová Květa

  • 22. 09. 2012 14:35

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) dnes v rámci Dne otevřených dveří dopravního podniku měst Liberec a Jablonec nad Nisou pokřtil další z rekonstruovaných vozidel Boveraclubu a svezl cestující z Liberce do Vesce historickým autobusem Karosa.

„Boveraclub dnes slavnostně uvedl do provozu nově zrekonstruovanou historickou tramvaj typu T2R. Bylo mi ctí, že jsem ji mohl před první jízdou pokřtít a popřát mnoho bezpečných kilometrů. Liberecký kraj na obnovu tramvaje věnoval z grantového fondu G99 částku 120 tisíc korun,“ řekl hejtman Eichler, který si v doprovodu ředitele DPML Luboše Wejnara prohlédl v rámci Dne otevřených dveří také prostory vozovny a vystavené vozy.

Tramvaj T2R byla přivezena členy Boveraclubu do Liberce z Ostravy. Práce na její obnově započaly v dubnu 2012. Na její obnově pracovali členové Boveraclubu téměř půl roku. Tramvaj byla kompletně rekonstruována od demontáže dveří, laminátových sedáků a nepůvodních částí a dílů, přes kompletní vytmelení a nové vybavení až po závěrečný nátěr, kdy bylo spotřebováno sto kilo barvy.

Z prostor vozovny DPML také vyjížděl historický autobus, který dnes zdarma vozil občany do sportovního areálu Vesec, kde Liberecký kraj uspořádal akci pro rodiny s dětmi Liberecký kraj dětem – Den bez aut. Trasa autobusu vedla přes terminál ve Fügnerově ulici v Liberci, přes Rochlici až do Vesce. Roli řidiče autobusu si tu vyzkoušel také hejtman Eichler.

„Liberecký kraj zajistil autobusovou přepravu do veseckého areálu pro občany dnes zdarma, a to historickým autobusem. Jelikož vlastním řidičské oprávnění na autobus, přijal jsem výzvu členů Bovaraclubu, kteří autobus provozují a pod dohledem zkušeného řidiče autobusu jsem svezl cestující do Vesce a zpět,“ řekl hejtman s tím, že na samotnou jízdu se předem připravoval několika kondičními jízdami.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky