Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman kraje pokřtil historickou tramvaj Boveraclubu

22. 09. 2012

Hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) dnes v rámci Dne otevřených dveří dopravního podniku měst Liberec a Jablonec nad Nisou pokřtil další z rekonstruovaných vozidel Boveraclubu a svezl cestující z Liberce do Vesce historickým autobusem Karosa.

„Boveraclub dnes slavnostně uvedl do provozu nově zrekonstruovanou historickou tramvaj typu T2R. Bylo mi ctí, že jsem ji mohl před první jízdou pokřtít a popřát mnoho bezpečných kilometrů. Liberecký kraj na obnovu tramvaje věnoval z grantového fondu G99 částku 120 tisíc korun,“ řekl hejtman Eichler, který si v doprovodu ředitele DPML Luboše Wejnara prohlédl v rámci Dne otevřených dveří také prostory vozovny a vystavené vozy.

Tramvaj T2R byla přivezena členy Boveraclubu do Liberce z Ostravy. Práce na její obnově započaly v dubnu 2012. Na její obnově pracovali členové Boveraclubu téměř půl roku. Tramvaj byla kompletně rekonstruována od demontáže dveří, laminátových sedáků a nepůvodních částí a dílů, přes kompletní vytmelení a nové vybavení až po závěrečný nátěr, kdy bylo spotřebováno sto kilo barvy.

Z prostor vozovny DPML také vyjížděl historický autobus, který dnes zdarma vozil občany do sportovního areálu Vesec, kde Liberecký kraj uspořádal akci pro rodiny s dětmi Liberecký kraj dětem – Den bez aut. Trasa autobusu vedla přes terminál ve Fügnerově ulici v Liberci, přes Rochlici až do Vesce. Roli řidiče autobusu si tu vyzkoušel také hejtman Eichler.

„Liberecký kraj zajistil autobusovou přepravu do veseckého areálu pro občany dnes zdarma, a to historickým autobusem. Jelikož vlastním řidičské oprávnění na autobus, přijal jsem výzvu členů Bovaraclubu, kteří autobus provozují a pod dohledem zkušeného řidiče autobusu jsem svezl cestující do Vesce a zpět,“ řekl hejtman s tím, že na samotnou jízdu se předem připravoval několika kondičními jízdami.

Šírová Květa
kveta.sirova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 324
Mobil: 739 541 624