Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman kraje se svým statutárním náměstkem jednali s maršálkem Dolnoslezského vojvodství na téma REGIOTRAM NISA a přeshraniční spolupráce

  • 05. 06. 2003 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:608|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

 

 

Hejtman kraje se svým statutárním náměstkem jednali s maršálkem Dolnoslezského vojvodství na téma REGIOTRAM NISA a přeshraniční spolupráce

 

Ve středu 4.6.2003 hejtman Libereckého kraje Pavel Pavlík s jeho statutárním náměstkem Luďkem Suchomelem na pozvání maršálka Dolnoslezského vojvodství pana Gołębiewskiho navštívili Dolnoslezské vojvodství. Hlavními tématy tohoto setkání byla prezentace projektu REGIOTRAM NISA a přeshraniční spolupráce obou regionů, která je definována v Dohodě o spolupráci podepsané oběma  představiteli kraje a vojvodství dne 25.2. 2003. Projekt REGIOTRAM NISA se dočkal z polské strany podpory, maršálek Dolnoslezského vojvodství jím byl nadšen a navrhl, aby bylo podepsáno trojstranné memorandum ještě spolu se Svobodným státem Sasko. Memorandum by mělo být podepsáno ještě   v průběhu tohoto roku a text bude připravovat resort rozvoje. Druhým tématem byly možné oblasti vzájemné spolupráce mezi krajem a vojvodstvím, přičemž představitelé jednali především o koordinaci rozvojových dokumentů,    o spolupráci v oblasti zdravotnictví, školství, dopravy – především napojení rychlostní silnice R-35 na německé území, možnosti předkládání projektů využívajících čerpání ze strukturálních fondů po vstupu obou zemí do EU           a o větších možnostech spolupráce v oblasti hospodářského rozvoje, která doposud nebyla příliš rozvíjena. Pavel Pavlík i Henryk Gołębiewski se shodli na variantě, že za Liberecký kraj i za Dolnoslezské vojvodství bude určen koordinátor spolupráce, dále bude ustavena Pracovní skupina Dolnoslezské vojvodství – Liberecký kraj, ve které by měli zasednout jednotliví odborníci z dotčených odborů, kteří by společně diskutovali o oblastech rozvojových dokumentů, zdravotnictví, školství, dopravy a hospodářského rozvoje .

„Jednání s maršálkem Dolnoslezského vojvodství považuji za velice produktivní. Během návštěvy jsme představili polské straně náš projekt dopravního spojení REGIOTRAM NISA, který by měl spojit krajské město Liberec s městem Jelenia Gora na polské straně. Odpověď maršálka Henryka Gołębiewského na naši prezentaci projektu byla pozitivní a navrhl podpis třístranného memoranda       o spolupráci na tomto projektu za účasti Svobodného státu Saska, Dolnoslezského vojvodství a Libereckého kraje. Dále jsme jednali o konkrétních oblastech spolupráce, hlavně v hospodářském rozvoji, koordinaci rozvojových dokumentů, zdravotnictví, školství a dopravě. S panem maršálkem jsme se dohodli na konání  pravidelných setkání a ustavení pracovní skupiny, která bude koordinovat naši přeshraniční spolupráci“,uvedl hejtman Pavel Pavlík.

  

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky