Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman Libereckého kraje společně s primátorem města Liberce, zástupci židovské obce, Armády ČR a dalšími uctili památku obětí holocaustu

Šírová Květa

  • 27. 01. 2010 18:34
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

V Památníku obětem šoa (hebrejský ekvivalent pro holocaust) v Liberci uctil 27. ledna hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler společně s primátorem Města Liberce Jiřím Kittnerem, náměstkem hejtmana pro dopravu Martinem Seppem, zástupci židovské obce, zástupci 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany, Českého svazu bojovníků za svobodu a dalšími památku stovek libereckých oběti holocaustu.

„Dnešní uctění památky obětí holocaustu pro mě bylo velmi emotivní. V loňském roce jsem navštívil Izrael a měl jsem tak možnost nahlédnout do života židovské víry. Myslím, že pietní akty a připomínka holocaustu jsou velmi důležité hlavně pro mladou generaci, aby pochopila, jak důležité je, aby se takto hrůzné zločiny proti lidskosti, již nikdy neopakovaly,“ řekl hejtman Libereckého kraje.

Na programu pietního aktu bylo přečtení povídky polského chlapce, který v jednom z koncentračních táborů prožil bolestné setkání se svou matkou. Následovalo čtení jmen obětí holocaustu v Libereckém kraji, letos od písmene H. Skladbami například od Bedřicha Smetany nebo hebrejskou písní uctily památku také členky Komorního dívčího sboru Severáčku pod vedením Silvie Pálkové.

Pietní akt byl zakončen společnými motlitbami El mole rachamim, Kadiš a další.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky