Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK jednal s ministrem dopravy o další pomoci LK

Šírová Květa

  • 17. 08. 2010 18:32

Sdílet článek

Na Ministerstvu dopravy ČR proběhlo dnes jednání hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera, ministra dopravy Víta Bárty, náměstka Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) a ředitele ŘSD.

Výsledkem je dohoda, že ministr dopravy předloží na zítřejší zasedání Vlády ČR mimořádný bod. Ten bude vycházet z dnes předložených podkladů Libereckého kraje, kdy je celková škoda na krajských silnicích a mostech na 2.036.530.800 Kč. Z toho na mostech 453.283.200 Kč a silnicích 1.583.247.600 Kč.  

Podklady jsou koncipovány tak, aby mohly být prostředky na silnice II. a III. třídy Vládou ČR uvolněny co nejdříve a cestou SFDI poskytnuty Libereckému kraji.

Fond zároveň pomůže s administrací pomoci Libereckému kraji. Celkem je poškozeno 119 mostů z toho 30 velmi významně a sedm bylo zcela strženo a muselo být nahrazeno mostními provizorii.

 Mgr. Stanislav Eichler, hejtman Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky