Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK jednal s prezidentem Zemského ředitelství v Drážďanech a zahajoval promítání filmu Grandhotel v Berlíně

Šírová Květa

  • 30. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8834|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Hejtman LK Stanislav Eichler společně s radním pro ekonomiku Zdeňkem Bursou se 24. 9.  zúčastnili jednání s prezidentem Zemského ředitelství Dresden Henrym Hasenpflugem a generálním konzulem ČR Tomášem Podivínským v Drážďanech. Jednání probíhala na téma z oboru dopravy, sociálních věcí, kultury, sportu, hospodářství a turistického ruchu.

„Diskutovali jsme například na téma přeshraniční dohody o nekomplikované spolupráci v případě krizového stavu, o společné zvládnutí ohně a vybudování přeshraničního záchranného systému (policie, hasiči, záchranná služba) nebo o úmyslu LK napojit liberecké cyklostrasy na saskou síť cyklotras, čímž by se přes cyklotrasu Elbe dalo na kole dojet až k Baltskému moři,“ řekl hejtman LK Stanislav Eichler.

Předchozí večer (23.9.) se hejtman LK zúčastnil promítání filmu Grandhotel v Českém centru v Berlíně, který je součástí prezentace Libereckého kraje.

„Stejně jako ostatní kraje České republiky dostal Liberecký kraj příležitost představit se v multikulturním městě Berlíně ve Spolkové republice Německo. Prezentaci našeho kraje představuje výstava fotografií Milana Drahoňovského nazvaná Liberecký kraj ve fotografiích, kterou mohli Berlíňané zhlédnout od 10. 9. do 1. 10.,“ řekl hejtman LK.

V prostorách české ambasády v Berlíně se pak hejtman setkal se zplnomocněným velvyslancem České republiky ve Spolkové republice Německo Rudolfem Jindrákem. Při krátkém setkání diskutovali o osudu českého velvyslanectví v Drážďanech.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky