Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK se prolétl v závěsu pod vrtulníkem

  • 10. 11. 2009 17:36
  • Rozvoj

Sdílet článek

Hejtman LK Stanislav Eichler a radní pro zdravotnictví Pavel Novák navštívili dnes spolu s ředitelem Zdravotnické záchranné služby LK Michalem Havlíčkem na libereckém letišti piloty, lékaře a záchranáře Letecké záchranné služby a poté pracoviště ZZS LK v Husově ulici v Liberci. Hejtman hned v úvodu přijal roli zraněného při ukázce zásahu vrtulníku LZS a byl dopraven v podvěsu  pod strojem spolu se zdravotnickou záchranářkou Markétou Jiroušovou vzduchem k ošetření na střeše hangáru.

„Byl to zajímavý zážitek, ale asi jen pro zdravého člověka. Práci a odvaze záchranářky se obdivuji,“ řekl hejtman po přistání s tím, že skvělé mistrovství předvedl i Daniel Tuček, pilot francouzsko – německého vrtulníku EC 135 LZS,.určeného pro přepravu jednoho pacienta a čtyřčlennou posádku.

Pilot informoval hejtmana a radního pro zdravotnictví například o tom, že LZS ročně nalétá tímto vrtulníkem v hodnotě více něž 100 miliónů korun 400 a 450 hodin, což představuje cca 6 zásahů denně.

V sídle ZZS LK v Husově ulici seznámil ředitel Michal Havlíček hosty se strukturou a činností záchranky, poté je provedl stanovišti výjezdových skupin ZZS a Krajským operačním střediskem ZZS LK.

„Návštěva byla vzájemně užitečná pro obě strany, když chceme tuto zdravotnickou službu v co nejbližší době pro občany zkvalitnit,“ doplnil Pavel Novák.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky