Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK Stanislav Eichler a radní Pavel Petráček dostanou korálkový vzkaz od seniorů z Velkých Hamrů

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 08. 2012 15:05
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler a radní pro sociální věci Pavel Petráček (oba ČSSD) přivítají v úterý 14. srpna v 11 hodin v  sídle Libereckého kraje, U jezu, v Liberci klienty Domova důchodců ve Velkých Hamrech. Senioři na kraji představí pilotní projekt Povím ti to korálky, do kterého se zapojili.

„Náš Domov důchodců Velké Hamry se zapojil do mezigeneračního programu „Povím ti to korálky", jehož realizátorem je Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Tento program byl vytvořen pro seniory s cílem hravou formou navázat na jejich mezigenerační vztahy,“ uvedla ředitelka DD Jitka Semencová.

Pomocí korálků senioři vytvářejí „tajnou" abecedu, kterou „napíší" vzkazy svým blízkým. Malá skupina 5 seniorů navštívila v červenci Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, kde pro ostatní uživatele domova připravili korálkovou abecedu a společně pak píší vzkazy svým dětem, vnukům, pravnukům a dalším blízkým.

„Pana hejtmana a radního pro resort sociálních věcí řadíme mezi lidi obětavé a podporující sociální služby, proto jsme jim rádi vyrobili korálkový vzkaz, který jim v úterý předáme,“ prozradila ředitelka.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky