Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK Stanislav Eichler jednal s členem Rady Dolnoslezského vojvodství Jerzy Tutajem o regionální přeshraniční spolupráci

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 08. 2012 14:55

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) se dnes v sídle Libereckého kraje v Liberci setkal s Jerzy Tutajem, členem Rady Dolnoslezského vojvodství zodpovědného za regionální rozvoj.

Účelemjednání byla prezentace přípravy strategie Dolnoslezského vojvodství v souvislosti se sousedstvím s Libereckým krajem.

“Přeshraniční spolupráce je v zájmu obou regionů, zvláště je třeba koordinovat velké projekty tak, aby byly smysluplně čerpány finanční prostředky Evropské unie,“ uvedl mimo jiné hejtman a poukázal na snahu českých a polských krajů vytvořit Evropské seskupení ESUS ještě za účasti Saska.

„Žel, zatím saská strana k tomuto záměru přistupuje dosti rezervovaně,“ podotkl hejtman.

Jerzy Tutaj prezentoval novou regionální strategii Dolnoslezského vojvodství. Jako hlavní linii uvedl záměr vytvářet zejména velké projekty, které by byly více efektivní a smysluplnější, než dosud roztříštěná struktura 1500 malých či větších projektů.

„Jako příklad uvádím projekt Rynk Krkonošsky, což by znamenalo začlenění českých a saských příhraničních regionů tak, aby turisté mohli do tohoto vybudovaného centra - „rynku“ přijíždět nejméně na týden a pořád měli obrovskou rekreační nabídku činností a nejrůznějších kulturních, sportovních a společenských aktivit,“ řekl Tutaj.

Hejtman Stanislav Eichler a člen Rady DSV Jerzy Tutaj se shodli na vytvoření pracovní skupiny, která by posoudila jednotlivě projekty, stanovila jejich priority a některé doporučila zastupitelům obou krajů k realizaci.

„První jednání by se mohlo uskutečnit již v září,“ prozradil hejtman.

Hejtmanův host si na závěr návštěvy prohlédl okolí Liberce z terasy 17. patra budovy Krajského úřadu LK v Liberci.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky