Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK Stanislav Eichler odstartoval 150 cyklistů na MČR ve Svijanech

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 07. 2012 15:52

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD), který převzal záštitu nad Mistrovstvím ČR v silničním závodě jednotlivců v rámci Českomoravského poháru v silniční cyklistice amatérů – Masters, v neděli poslal ve Svijanech na Liberecku na trať téměř 150 jezdců.

Bojovalo se v šesti kategoriích a navíc se v rámci tohoto již 18. letošního cyklistického podniku jela rekreační cyklojízda neboli závod přátel svijanského piva, zaměstnanců pivovaru Svijany a LIF na jeden okruh (17,5 km).

„Původně jsem měl v úmyslu si jeden okruh zajet, ale nakonec mě nachlazení postavilo jen na start, abych popřál účastníkům co nejlepší výsledky, aby překonali sami sebe a hlavně dojeli do cíle zdraví a pokojení se svým výsledkem,“ řekl hejtman, který poslal v 10 hodin na trasu od Svijanské hospody  Loukov - Loukovec - Koryta - Sezemice - Nechálov – Svijanský Újezd - Příšovice a Svijany celkem 31 přátel svijanského piva. Do cíle přijeli po 27 minutách nejrychleji Daniel Maruška, Jiří Šlégr a Richard Vosyka.

Vítězi jednotlivých kategorií ze 114 cyklistů se poté stali v kategorii M - Jan Svoboda, Ostrava, (2. M. Žitný KC Koopertativa Liberec), A – V. Jelínek, B – P. Prokeš, C – P. Heinlich, D – V. Baťa (2. Jiří Kasal KC Kooperativa), a E – Zdeněk Makoň (Sokolov).Okruh dlouhý 17,5 kilometru absolvovali jezdci kategorie A a Masters šestkrát a podle výkonnosti se pak počet okruhů snižoval. až na dva.

„I přes nepřízeň počasí v republice se závod odjel takřka bez deště. V jednotlivých kategoriích se odehrávaly nádherné boje, které vyvrcholily v cílovém prostoru – stoupání ke Svijanské hospodě.. Cílový stoupák dal totiž závodníkům zabrat natolik, že rozhodčí měli zjednodušenou práci, neboť  všechny v cíli  stačili odchytit přímo  na pásce,“popsal závody Oldřich Horák, předseda cyklistické Komise Masters a člen pořadatelského oddílu KC Kooperativa Liberec. Ten předával ceny a poháry věnované hejtmanem LK Stanislavem Eichlerem společně s bývalým ředitelem Pivovaru Svijany Františkem Horákem.

Na místě bylo všemi účastníky superlativy hodnoceno důstojné  vyhlášení výsledků a ocenění vítězů, skvělý  občerstvovací řízek s pivkem v cíli a vynikající závodnická a přátelská  atmosféra.

Většina účastníků závodu se sejde znovu 15. září v Liberci na závodě Do vrchu Ještěd s hromadným startem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky