Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK Stanislav Eichler se zúčastní zasedání komise ECOS v Itálii

Šírová Květa

  • 19. 06. 2012 16:30

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje a předseda české delegace Výboru regionů EU Stanislav Eichler (ČSSD) se zúčastní odborného semináře na téma aktivního stárnutí a 14. zasedání komise ECOS při Výboru regionů Evropské Unie v Jesi (Ancona, Itálie).

„Komise bude projednávat několik návrhů stanovisek jako je Program pro konkurenceschopnost malých a středních podniků s výhledem do let 2014-2020, dále bude projednávat zadávání veřejných zakázek subjektům působícími ve vodním hospodářství, energetice, dopravě a poštovních službách. Komise ECOS dále doporučí Výboru regionů své zásadní stanovisko k udržitelnosti důchodů,“ přiblížil jednání hejtman.

V rámci zasedání komise se bude také konat seminář na téma aktivního stárnutí s tím, jaká opatření na evropské úrovni jsou zapotřebí, aby podpora aktivního stárnutí ve všech jejích aspektech byla součástí všech politik Evropské Unie.

V rámci Evropského roku aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity budou vytyčeny priority pro místní a regionální samosprávy se zapojením zaměstnavatelů a poskytovatelů zdravotní péče tak, aby zaměstnanost, účast ve společnosti a nezávislý život seniorů byly zajištěny.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky