Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK Stanislav Eichler zve na dětskou sportovní olympiádu

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 01. 2010 13:07
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

O jakou zajímavou sportovní akci, která se bude konat od 31. ledna do 5. února v Libereckém kraji, jde?

Liberecký kraj se v nadcházejících dnech stane dějištěm Her IV. Zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2010. O 312 medailí zde bude usilovat 917 mladých sportovců ze všech krajů České republiky. Jedná se o žáky druhého stupně základních škol, kteří poměří své síly v devíti druzích sportu - alpské disciplíny, běh na lyžích, biatlon, krasobruslení, lední hokej, severská kombinace, skok na lyžích, rychlobruslení na krátké dráze, snowboarding - a ve dvou uměleckých soutěžích (společenský tanec a výtvarná soutěž). Hostitelskými městy jsou Liberec (Tipsport arena, Svijanská aréna, Sjezdařský areál Ještěd, Vesec), Česká Lípa (zimní stadion), Jablonec nad Nisou (Břízky, zimní stadion), Harrachov (skokanské můstky, běžecké tratě) a Rejdice (snowpark). Umělecké soutěže budou mít zázemí v Centru Babylon v Liberci, který se zároveň promění v Olympijský dům a dějiště medailových ceremoniálů.  Kdy se uskuteční slavnostní zahájení a kde se návštěvníci dozvědí informace o programu Her?Zahajovací ceremoniál ODM 2010, v jehož průběhu vzplane i symbolický olympijský oheň, se uskuteční v neděli 31. ledna od 17:30 hodin v liberecké Tipsport areně. Na programu slavnostního zahájení bude interaktivní show s hudebními, tanečními a exhibičními vystoupeními s ústřední myšlenkou – Liberecký kraj jako kolébka lyžování. Veškeré informace o průběhu ODM 2010 získá veřejnost v informačním stánku Her v libereckém Centru Babylon. Liberečtí mají jistě vysoké ambice, podaří se jim obhájit úspěchy z minulých ročníků? V historii novodobých ODM je Liberecký kraj tím nejúspěšnějším. V celkovém hodnocení dosud vyhrál všechny dosavadní ročníky a při výhodě domácího prostředí určitě naváže na předchozí úspěchy. S 84 sportovci tvoří liberecká výprava zároveň tu nejpočetnější ze všech čtrnácti přihlášených krajů České republiky. Nepochybuji o tom, že ty nejvzácnější kovy zůstanou v kraji. Budu všem sportovcům držet palce a doufám, že je každý občan Libereckého kraje přijde, stejně jako já, povzbudit.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky