Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman LK vítá snahu společnosti GEA LVZ, a.s., o rozšíření výroby

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 08. 2011 17:38

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler si dnes prohlédl sídlo a výrobní haly společnosti GEA LVZ, a.s., v Liberci. Podnikem jej provedli ředitel a.s. Ivan Polívka a vedoucí oddělení čistých provozů Václav Daněk.

Společnost je jedním z největších výrobců a dodavatelů vzduchotechnických zařízení v celé Evropě. Zajímalo mě, jak se zde vypořádali s celosvětovou hospodářskou a ekonomickou krizí a jaké mají plány dobudoucna,“ vysvětlil hejtman.

Ředitel a.s. seznámil hejtmana s historií firmy, s hospodářskými výsledky i vizemi do dalších let.

„Krizové období jsme zvládli díky restrukturalizace společnosti, díky úsporám na materiálu, provozu i mzdách. V současné době s e situace na světových trzích stabilizuje a tak počítáme s postupným nárůstem výroby,“ uvedl Ivan Polívka s tím, že v současné době zaměstnává liberecká GEA LVZ, a.s., na 350 zaměstnanců.

„V současné době se některé výroby společnosti GEA přesouvají ze západních zemí do naší společnosti, a tak předpokládáme, že do konce roku rozšíříme výrobu a zaměstnáme minimálně 20 nových pracovníků,“ doplnil.

Hejtman v závěru návštěvy ocenil snahu firmy o rozšíření výroby a zvýšení počtu zaměstnanců.

„Přeji vám, abyste se co nejdříve dostali na obrat 1, 6 miliardy Kč, jako byl před začátkem krize v roce 2008,“ poznamenal Stanislav Eichler.

Firmy GEA LVZ,a.s. a GEA Klimatizace spol. s r.o. jsou součásti nadnárodního segmentu GEA HVAC systems a na českém trhu zajišťují výrobu a prodej zařízení pro ohřev, chlazení, zvlhčování, odvlhčování a filtraci atmosférického vzduchu. Dále vyrábí systémy pro čisté prostory.

GEA LVZ, a.s., Liberec dodává vytápěcí jednotky SAHARA MAXX a MultiFlair, ventilátory RoofJETT, klimatizační jednotky Geko, dveřní clony Viento, filtry kapsové, sorpční, EPA, HEPA,ULPA a čisté prostory.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky