Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman navštíví Vesnici roku 2015 Mříčnou i další úspěšné účastníky soutěže

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 12. 01. 2016 12:17

Sdílet článek

Půl roku po vyhlášení výsledků soutěže Vesnice roku 2015 navštíví hejtman Libereckého kraje Martin Půta některé z účastnících se obcí. Ve čtvrtek 14. ledna zajede do obce Dlouhý Most, která získala cenu „Skokan roku“, dále se zastaví v Chuchelně, jíž porota přiřkla „Ocenění za rozvoj venkova“ a navštíví i vítěze, obec Mříčnou.

Hejtmana čekají ve všech třech obcích zástupci vedení zdejších obecních úřadů, kteří chtějí představit projekty zrealizované z peněz, které obce získaly v rámci soutěže. Dlouhomostečtí předvedou nově vybudované zázemí pro volnočasové aktivity, které vzniklo v nevyužívaných prostorách budovy samoobsluhy. V Chuchelně, za získanou finanční odměnu ve výši 150.000 Kč (stejnou částku dostal i Dlouhý Most), opravili oplocení zahrady u základní a mateřské školy.

Ve vítězné Mříčné čeká hejtmana širší program. Prohlédne si zdejší kostel, navštíví knihovnu a setká se s místními zaměstnanci. Nahlédne také do školy, kde si pro něj přichystaly krátký program děti. Závěr návštěvy bude patřit setkání se zastupiteli obce Mříčná.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky