Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman navštívil Jilemnici

  • 07. 02. 2003 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:416|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Ve čtvrtek 6. února hejtman Libereckého kraje, RNDr. Pavel Pavlík, navštívil město Jilemnice. Účelem cesty byla návštěva SPŠ textilní, Gymnázia a Sportovního gymnázia a Masarykovy městské nemocnice. Doprovod při prohlídce zařízení dělala panu hejtmanovi starostka Jilemnice Mgr. Jaroslava Kunátová a místostarosta PaedDr. Václav Hartman.

Návštěva města začala ve SPŠ Textilní. RNDr. Pavlík zde diskutoval s ředitelem Františkem Egrtem zejména o vytížení školy či její budoucí činnosti. Po diskuzi následovala krátká prohlídka školy spojená s krátkou módní přehlídkou.

„Na tento rok jsme z rozpočtu vyčlenili pro školu dostatek prostředků, takže mluvit o jejím případném omezení provozu či dokonce zavření je předčasné,“ řekl hejtman po návštěvě školy. Zároveň poukázal na nutnosti další spolupráce s městem, které chce školu zachovat, na druhou stranu mu  škola dluží na nájmu téměř dva milióny korun. „Asi nejsmutnější pohled byl na nevyužité výrobní haly a stojící stroje školy,“ dodal RNDr. Pavlík.

Prohlídkou staré budovy začala návštěva Gymnázia a Sportovního gymnázia. Ředitelka školy Helena Henychová provedla prvního muže Libereckého kraje všemi objekty zdejšího vzdělávacího zařízení, včetně domova mládeže. RNDr. Pavlík byl informován zejména o sportovních úspěších zdejších žáků, důraz byl přitom položen právě na zachování zdejších sportovních tříd, o jejichž omezení se uvažovalo.

Po krátkém pracovním obědě se hejtman Libereckého kraje odebral do Masarykovy městské nemocnice. Zde se setkal se zdejším ředitelem MUDr. Jiřím Kalenským. Ten informoval RNDr. Pavlíka o současných úspěších i problémech nemocnice, tématem byla například spádovost území, vztah s vrchlabskou nemocnicí, či globální problémy spojené s financováním ve zdravotnictví. „My jako kraj nemáme zatím příliš možností jak do způsobu chodu zdravotnických zařízení zasáhnout, neexistují páky legislativní, ani ekonomické,“ dodal hejtman. Zároveň poukázal na problém zadluženosti zdravotnických zařízení díky jednorázovému zvýšení platů lékařů. Po diskuzi následovala prohlídka areálu nemocnice, pozornost byla věnována například zdejší transfúzní jednotce, porodnici, či modernímu objektu jídelny.

Na závěr návštěvy poukázal hejtman Libereckého kraje na blížící se termín společného březnového zasedání rady Libereckého kraje a Královéhradeckého kraje. Zdůraznil tak možnost debaty o problémech zdejší lokality, která je na hranici obou krajů.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky