Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman obdaroval děti v České Lípě a Jablonném v P.

  • 04. 12. 2009 15:12

Sdílet článek

 

Libereckého kraje Stanislav Eichler první prosincový den sérii adventních besed s dětmi.

V Jablonném v Podještědí prošel za doprovodu ředitele domova Vlastimila Faltýnka všech šest rodinek (rodinná skupina) a děti obdaroval čokoládovými adventními kalendáři.

„V rodince je vždy maximálně do deseti dětí, věkově i pohlavně odlišných. Děti tak nejsou ochuzovány o cenné zkušenosti při styku s dětmi druhého pohlaví. Menší děti zase bývají pojítkem celé rodinné skupiny, starší se také učí přímo v praxi péči o menší děti,“ vysvětluje hejtman.

V České Lípě si děti pro hejtmana připravily vystoupení pěveckého sboru, který v poslední době slaví velké soutěžní úspěchy. „Děti z našeho domova zvítězily v soutěži pěveckých sborů Českolipská dětská porta a postoupily do celostátního kola do Prahy,“ vysvětluje ředitel domova Karel Heller.

Dalším překvapením, které si děti pro hejtmana připravily byla prohlídka žákovských a učňovských knížek. „Potěšilo mě, že kromě mimoškolních aktivit mají děti zájem o samotné vzdělávání. Jejich studijní výsledky jsou velmi dobré a jsou vedené k pečlivé školní přípravě,“ dodává hejtman, který dětem za odměnu předal čokoládový kalendář stejně jako při předchozích návštěvách.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky