Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman ocenil za společenskou odpovědnost čtyři organizace

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 09. 2020 14:55
  • Sociální

Sdílet článek

Cena hejtmana za společenskou odpovědnost 2019 je soutěž, jejímž cílem je ocenit organizace v Libereckém kraji, které jsou aktivní při naplňování zásad společenské odpovědnosti a jsou vzorem pro ostatní. Mohly se do ní přihlásit všechny podnikatelské subjekty a organizace veřejného sektoru a obce, které působí na území Libereckého kraje. Hlavní ceny si dnes odnesly Krofian CZ spol. s r.o., SUNDISK s.r.o., Léčebna respiračních nemocí Cvikov, příspěvková organizace, a Klára pomáhá z. s. Vyhlášení soutěže odsunula koronavirová krize, a proto se uskutečnilo až nyní v rámci zasedání krajského zastupitelstva.     

„Jsem rád, že firmy a organizace přistupují zodpovědně k tématu udržitelného rozvoje a zároveň se nestarají jen samy o sebe a o své zisky, ale dbají i o blaho ostatních. Zejména v této pohnuté době jsou vlídnost a vstřícnost důležitým pilířem při formování lidských charakterů,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Společensky odpovědné organizace staví na první místo dodržování povinností uložených právními předpisy a nad jejich rámec uplatňují odpovědné a etické chování vůči svému okolí. Tato strategie posiluje důvěryhodnost organizace v očích zákazníků, partnerů i společnosti jako celku a stává se důležitým nefinančním ukazatelem výkonnosti organizace.

Oceněné organizace za rok 2019:

1. místo v kategorii střední organizace, jejíž hlavní náplní činnosti je podnikání s 250 a méně zaměstnanci:

Krofian CZ spol. s r.o.

1. místo v kategorii malá organizace, jejíž hlavní náplní činnosti je podnikání s 50 a méně zaměstnanci:

SUNDISK s.r.o.

1. místo v kategorii organizace veřejného sektoru, veřejně prospěšné organizace a organizace, jejichž hlavní náplní činnosti není podnikání s více než 50 zaměstnanci:

Léčebna respiračních nemocí Cvikov, příspěvková organizace

1. místo v kategorii organizace veřejného sektoru, veřejně prospěšné organizace a organizace, jejichž hlavní náplní činnosti není podnikání s 50 a méně zaměstnanci:

Klára pomáhá z. s.

Hejtman Martin Půta následně vyhlásil nový ročník Ceny hejtmana za společenskou odpovědnost. Nejzazší termín pro přihlášení bude 31. prosinec 2020. Statut a dotazník budou k dispozici na webových stránkách kraje od 1. října.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky