Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman odstartoval 1. ročník branného závodu Okolo Kristýny

Lenka Klimenrová

odborný zaměstnanec

  • 12. 05. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta jako čestný host odstartoval 1. ročník branného závodu Okolo Kristýny, který byl určen pro smíšená družstva žáků druhého stupně základních škol mikroregionu Hrádecko-Chrastavsko. Připravilo jej Krajské vojenské velitelství Liberec ve spolupráci s městem Hrádek nad Nisou. Závod je organizován v rámci projektu Příprava občanů k obraně státu (POKOS) a je podporován Sekcí obranné politiky státu Ministerstva obrany, Českou obcí legionářskou a Kempem Kristýna.

„Chtěli bychom závod do budoucna za Liberecký kraj více podpořit, protože se předpokládá rozšíření na celé území kraje,“ poznamenal hejtman Půta s tím, že by do krajského kola věnovali například drobné ceny pro účastníky či vítěze.

Branný závod Okolo Kristýny podle pořadatelů neslouží k propagaci armády, ale k šíření myšlenky obrany České republiky.  Na čtyřkilometrovém úseku soutěžilo celkem 25 tříčlenných družstev. „Při čekání na start nebo po doběhnutí do cíle se soutěží děti mohly pobavit při doprovodném programu,“ uvedl pplk. Rostislav Bolek. Přijeli vojenští psovodi i hasiči z Hrádku nad Nisou.  

Soutěžícím dětem popřál hejtman hezké zážitky při plnění jednotlivých disciplín a šťastný návrat do cíle. Jemu se to při posledním branném závodě se spolužáky nepodařilo a ztratili se v okolí Jinolic. „Zastřílíte si, hodíte granátem a pro někoho to možná bude inspirací pro budoucí volbu povolání. V rámci profesionální armády je spousta příležitostí pro kluky, kteří mají rádi například techniku,“ zmínil Martin Půta.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky