Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman Pavel Pavlík prezentoval v Londýně Liberecký kraj v rámci akce Den českých regionů

27. 09. 2004
[id:2216|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Dne 23. září proběhla v Londýně akce nazvaná Den českých regionů. Byla pořádána velvyslanectvím České republiky v Londýně ve spolupráci s britskou Local Government International Bureau. Tato akce měla vedle záštity premiéra ČR Stanislava Grosse na britské straně záštitu místopředsedy vlády Johna Prescotta, pod jehož ministerstvo spadá oblast regionální politiky.

Dne českého regionu se účastnili nejenom hejtmani některých krajů, ale například i ministr pro místní rozvoj Jiří Paroubek, dále velvyslanec ČR ve Velké Británii - Štefan Füle a předseda Sdružení měst a obcí - Oldřich Vlasák. Za britskou stranu můžeme například zmínit ředitele LGIB - Kena Bodfishe, dále zástupce Evropské komise - Janathana Dennesse a také Judith Gardinet  z velvyslanectví Velké Británie v ČR.

Akce byla zaměřena na setkání zástupců britských a českých regionů a místních samospráv. Bylo zde hovořeno o možnostech vzájemné spolupráce, zvyšování povědomí o rozšířené EU jak v Británii tak i v ČR, ale i o zkušenostech z fungování místní a regionální správy. Rovněž jsme měli možnost představit svůj kraj, ať již formou propagačních materiálů anebo formou krátké prezentace“, řekl hejtman Pavel Pavlík.

Závěrem dne věnovaného této problematice se všichni účastníci přesunuli do britského parlamentu, kde proběhla kráká recepce a kde byla možnost dále pokračovat v navazování nových a nebo rozvíjení již existujících vztahů a spoluprací.

Futerová Linda
linda.futerova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 724 030 320