Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman poděkoval úspěšným žákům kateřinské školy

06. 01. 2016

Za loňské výborné výsledky a skvělou reprezentaci školy a Libereckého kraje poděkoval dnes hejtman Libereckého kraje Martin Půta studentům SOU nábytkářské a SOŠ z libereckých Kateřinek. V sídle kraje přivítal mladé atlety, truhláře a aranžérky společně s ředitelem školy Václavem Tichým a jejich pedagogy.

Na největší přehlídce středního odborného a učňovského školství v České republice s názvem „Vzdělání a řemeslo“, která se konala na vloni na podzim, kralovali Dominik Koďousek a Zbyněk Dostrašil. Uspěli na výbornou jak v testu z odborných znalostí, zaměřeného na výrobu nábytku a stavebně truhlářskou výrobu, tak v praktické části soutěže při výrobě odkládacího stolku. Truhláři z Kateřinek se tak právem mohou pyšnit titulem „Truhlář roku“.

Vynikajících výsledků v loňském roce dosáhli také tři žákyně a jeden žák 2. ročníku oboru Aranžérství, propagace, reklama. Kateřina Vocelková získala druhé místo na Mistrovství ČR Aranžér Junior 2015. Prvenství za nejlepší slogan, za vlastní firmu „Už vím“, celostátního veletrhu studentských firem s názvem Junior Achievement 2015 obsadily Kateřina Peterková a Eva Novotná a nejlepším prodejcem stejného veletrhu byl vyhlášen Dušan Pfohl.

S pohárem za vítězství na středoškolském finále atletiky družstev CORNY 2015 konaném vloni v Břeclavi se hejtmanovi rovněž přijelo pochlubit dalších devět žáků tamní školy s vedoucím družstva a učitelem tělocviku Oldřichem Přindou.

„Úspěchy, kterých žáci dosáhli na loňských odborných a sportovních soutěžích, jsou určitě velkou motivací do dalších ročníků a obhájení krásných výsledků. Přeji si, aby se jim nadále dařilo a přicházely další úspěchy. Podobné akce reprezentují školu, ale i celý Liberecký kraj. Uznání patří také rodičům, učitelům a vedoucím žáků, kteří u nich vzbudili zájem a aktivitu,“ uvedl hejtman Martin Půta, který všem jako poděkování předal krajské propagační předměty.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624