Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman podepsal dohodu o regionální spolupráci s Dolnoslezským vojvodstvím

  • 26. 02. 2003 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:441|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Dne 25.2. 2003 byla v sídle Libereckého kraje podepsána Dohoda mezi Libereckým krajem a Dolnoslezským vojvodstvím o regionální spolupráci a výměně zkušeností. Před samotným podpisem dohody se uskutečnilo společné jednání hejtmana Pavla Pavlíka a maršálka Henrika Gołębiewskiho. Jednání byli dále přítomni za Liberecký kraj Jaroslav Zámečník, člen rady kraje a zároveň předseda zastupitelského Výboru pro zahraniční vztahy a integrace do EU, za Dolnoslezské vojvodství  předseda Sejmiku Jarosłav Karzawa a  předseda Výboru pro zahraniční spolupráci Sejmiku Artur Zieliński. Při jednání proběhlo vzájemné představení obou krajů, srovnání kompetencí maršálka a hejtmana, nebo zhodnocení reformy veřejné správy v obou zemích. Rovněž se hovořilo o projektu REGIOTRAM NISA, zde hejtman Pavlík konstatoval, že by tento projekt rád polským kolegům blíže představil na zvláštním setkání. Představitelé Libereckého kraje byli polskou stranou vyzváni seznámit se s  programem rozvoje Dolnoslezského vojvodství a samozřejmě k dalším jednáním, která budou naplňovat tuto regionální spolupráci. Dohoda byla slavnostně podepsána  v 15 hodin. Navazuje na již existující kontakty a jejím hlavním úkolem je další prohlubování vztahů mezi samosprávou Dolnoslezského vojvodství a Libereckého kraje. Spolupráce a výměna zkušeností se zaměří především na hospodářský a regionální rozvoj, výchovu mládeže, turistiku, ochranu životního prostředí nebo zemědělství. „Jsem rád, že jsem mohl v sídle našeho kraje přivítat nového maršálka, podepsat již tolik očekávanou  dohodu a začít realizovat naše představy. Budeme se  nyní vzájemně navštěvovat a plnit úkoly, které jsme si vytyčili. Věřím, že spolupráce přinese oběma regionů  pozitivní výsledky“, řekl hejtman Pavlík. Pravidelně po dvou letech obě strany vytyčí své cíle a priority spolupráce, na jejichž základě vypracují další program činnosti. První setkání delegací by se mělo konat přibližně za dva měsíce, a to v Polsku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky