Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman podruhé udělí pocty osobnostem Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 10. 2007 00:00

Sdílet článek

[id:5760|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Tradiční slavnostní večer u příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu pořádá 30. října od 17 hodin pro pozvané hosty Liberecký kraj v Severočeském muzeu v Liberci. Součástí programu, na němž vystoupí Dechový symfonický orchestr ZUŠ Liberec bude také udělení cen „Pocta hejtmana Libereckého kraje“ Petrem Skokanem za rok 2007. Poprvé takto hejtman veřejně ocenil a poděkoval třem významným osobnostem regionu vloni, kdy Poctu obdrželi architekt Karel Hubáček, sbormistr Petr Pálka in memoriam a tým neurochirurgů vedený primářem Petrem Suchomelem z liberecké krajské nemocnice.

Myšlenka vzniku ocenění vznikla vloni při přípravě nové reprezentativní knihy, kterou kraj pokřtil v rámci letošních Krajských dní 27. 9. v Muzeu Českého ráje v Turnově.

Kniha nazvaná Libereckým krajem – Osobnosti se věnuje  52 výrazným osobnostem Libereckého kraje. Jde vesměs o lidi, kteří se nesmazatelně zapsali do dějin našeho kraje v průběhu staletí.

„Vážíme si všech, kteří pro nás udělali a dělají něco krásného a mimořádného,“ vysvětluje Petr Skokan s tím, že  i k letošní poctě od něj dostanou všichni ocenění ještě Zlatý dukát vyrobený v jablonecké firmě  Bižuterie Česká Mincovna.

Architekt Karel Hubáček, který dal podobu horskému hotelu Ještěd, získal hejtmanovu poctu jako výraz poděkování za své dílo. V zahraničí za Ještěd obdržel již v roce 1969 prestižní Perretovu cenu od Mezinárodní unie architektů.

Sbormistr Severáčku Petr Pálka, který vloni v létě náhle zemřel, vedl spolu se svou ženou Sylvou devět let dětský pěvecký sbor. Během této doby získal řadu mezinárodních ocenění

Třetím oceněným  pocty za rok 2006 byl tým neurochirurgů primáře Petra Suchomela z Krajské nemocnice v Liberci, získal ocenění za světově unikátní operaci páteře. Lékaři při ní odstranili pacientovi celý druhý obratel, aniž porušili tepny.

„Věřím, že z každoročního udělování Pocty hejtmana se stane nová tradice regionu,“ řekl Petr Skokan a prozradil, že letos ocení pět významných osobností.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky