Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman položí věnec na paměť Dne válečných veteránů

  • 04. 11. 2009 15:55

Sdílet článek

Hejtman LK Stanislav Eichler se zúčastní u příležitosti Dne válečných veteránů 11. listopadu v 9.30 hodin slavnostního nástupu jednotek 31. brchbo v kasárnách 6. října v Liberci.

Poté v 11 hodin s velitelem brigády plk. gšt Miroslavem Knoppem a dalšími hosty položí věnec u Památníku padlých v Liberci - Ruprechticích.

11. listopadu 1918 v 11 hodin a 11 minut zazněla poslední salva při podpisu příměří na řece Marně na konci I. světové války mezi vítěznými mocnostmi zastoupenými maršálem Foché a poraženým Německem císaře Viléma. 11. listopad byl poté vyhlášen Dnem válečných veteránů, jehož symbolem se stal vlčí mák - symbol nového života.

Program:

9.30 - slavnostní nástup 31.brchbo

10.30 - odjezd autobusů z kasáren 6.října do prostoru Památníku padlých (Ruprechtice)

11.00 - pietní akt kladení věnců

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky