Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman položil květiny na Den válečných veteránů květiny u památníku padlých

11. 11. 2009

 Hejtman LK Stanislav Eichler se dnes zúčastnil u příležitosti Dne válečných veteránů slavnostního nástupu jednotek 31. brchbo v kasárnách 6. října v Liberci.

„Po oslavách konce druhé světové války je další významný svátek - Den válečných veteránů, druhou velkou příležitostí poděkovat vojákům, kteří se účastnili válečných konfliktů, a vzpomenout těch, kteří v bojích na všech světových frontách položili životy za svobodu a demokracii.

Je symbolické, že Den válečných veteránů, který si u nás buduje tradici od roku 2001, slavíme s  vojáky a důstojníky 31. brigády radiační, chemické a biologické ochrany v Liberci. Připomínáme si tu totiž nejen konec I. světové války, kdy 11. listopadu 1918 francouzský maršál Foche podepsal v železničním vagónu příměří s poraženým Německem císaře Viléma, ale také význam vašeho poslaní příslušníků Armády České republiky, kteří zodpovědně plní bojové úkoly v zahraničních bojových a mírových misích,“ řekl hejtman.

„Je mezi vámi již řada válečných veteránů, kteří se hrdě přiřadili k československým vlastencům, kteří v obou světových válkách bez váhání a statečně nasazovali životy za svobodu své vlasti. Dnešní svátek tedy patří všem bývalým i současným účastníkům vojenských a mírových misí bez rozdílu národností,“ dodal a poté předal příslušníkům brigády vyznamenání, medaile a odznaky. Na závěr slavnosti položil hejtman s náčelníkem štábu brigády plk. Miroslavem Beranem, zástupci veteránských a odbojových organizací a klubů a dalšími hosty položil květiny u Památníku padlých v Liberci - Ruprechticích.