Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman předá v sobotu hasičům v Bukovině nový požární vůz

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 08. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8614|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman LK Stanislav Eichler předá Sboru dobrovolných hasičů v Bukovině u Čisté v sobotu 29. srpna ve 14 hodin nový hasičský vůz značky Iveco. Plně vybavené vozidlo nahradí již dosluhující skříňový automobil Robur, který si v roce 1980 místni hasiči svépomocí přestavěli na speciální požární  vůz.

Sbor dobrovolných hasičů v Bukovině u Čisté pod vedením velitele Jana Prokeše a starosty Vladimíra Dlabaty čítal k 1.1.2009   87 členů, z toho 48 mužů, 21 žen a 16 dětí.

“Je to pro obec velká událost, sváek, když po takřka třiceti letech můžeme získat novou hasičskou techniku,” uvedl starosta obce Jiří Hanousek s tím, že obci byla přidělena finanční dotace z Fondu požární ochrany Libereckého kraje.

“Z fondu jsme získali 400 tisíc korun, obec doplatila dalších 290 tisíc. Máme tak spolehlivou, moderní  techniku, která umožní další dobrou práci našich dobrovolných hasičů, kteří ” doplnil

“Vážím si práce všech dobrovolných i profesionálních hasičů, kteří své umění předvádějí denodenně v  terénu, což potvrdili i po nedávných přívalových deštích a vichřicich, kdy byli v těžkých situacích  oporou starostů a vedení obcí a měst. Proto je pro mne a pro celou Radu LK  podpora práce doprovolných hasičů, kteří jsou mnohdy v obcích svou obětavou prací jedinou hybnou silou společenského, kulturního a sportovního života,  priotitou kraje,” uvedl hejtman a připomněl, že nedávno kraj uvolnil částku půl miliónu korun na činnost Krajského sdružení SDH Čech Moravy a Slezska v Libereckém kraji.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky