Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman předal policistům automobil Ford Ranger Double

Mgr. Jiří Langer

  • 28. 04. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6398|autor:Mgr. Jiří Langer|email:|telefon: |mobil:|aktualizace:]

Automobil Ford Ranger Double a další techniku v hodnotě téměř dvou miliónů korun slavnostně dnes předal hejtman Petr Skokan  řediteli Policie ČR, Správy Severočeského kraje, plk. Jiřímu Vorálkovi před sídlem kraje. Akce se zúčastnili rovněž radní jaroslav Krutský a Vít Příkaský.

„Jedním ze stěžejních úkolů Bezpečnostní rady Libereckého kraje, jako zvláštního orgánu kraje v oblasti zabezpečení krizového řízení, je již po několik let snaha o rozvoj základních složek Integrovaného záchranného systému v kraji. Jedná se především o zajištění vybavení Hasičského záchranného sboru, Policie ČR a Zdravotnické záchranné služby technikou a materiálem, který nad rámec jejich základní vybavenosti zlepšuje operační schopnosti jednotlivých složek a především jejich připravenost na řešení krizových situací. V současné době byly v rámci této iniciativy kraje dodány poslední části vybavení určeného pro Policii ČR,“ uvedl Petr Skokan.

Podle hejtmana se předává zbývající část techniky,  která se nestihla vyrobit v roce 2007. Vloni totiž kraj na základě rozhodnutí Branně bezpečnostní rady LK po schválení v RK a ZK původně vyčlenil na podporu vybavení a zajištění PČR v oblasti krizového řízení částku pro rok 2007 cca 2,3 mil. Kč. Celková skutečná hodnota středečního daru je 1 972 309,70 Kč.  Vedle automobilu Automobil FORD Ranger Double Cab 2,5 TDC/ 150kW  získá policie  soupravu pro monitorování a měření plynů TETRA a ruční radiometr RP-2000A..

Již v minulém roce od Libereckého kraje  Policie ČR převzala mimo jiné radiostanici Matra, osvětlovací balon, pět nootebooků, počítačové vybavení  a příslušenství a elektrocentrálu.  

„Přispěli jsme také na vybavení dalších složek IZS, například HZS, Zdravotnické záchranné službě a s tím počítáme i do budoucnosti,“ upozornil hejtman.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky