Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman: Přijďte se podívat na Krajské dny do Hrádku a na Grabštejn

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8322|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Krajské dny Libereckého kraje se uskuteční v  Hrádku nad Nisou a na Grabštejně v pátek 26. a v sobotu 27. června. V pátek začínáme ve 14 hodin na Horním náměstí v Hrádku a skončíme ve 22 hodin. V sobotu se přesuneme do rekreačního areálu Kristýna a na hrad Grabštejn. Program na Kristýně začíná v 10 hodin a končí ve 22 hodin ohňostrojem. Na Grabštejně je zahájení rovněž v 10 hodin, ale končí se už v 19 hodin, aby lidé, kteří budou mít zájem, měli čas se přesunout do Hrádku na vyvrcholení Krajských dní.

 

Pane, hejtmane, co návštěvníci uvidí v pátek 26. června odpoledne a večer na hrádeckém náměstí?

  

Představí se například místní základní školy, žákovský BB band z České Lípy, kapely Seven, country kapela Sešlost z Liberce, Ondřej Ruml, a další. Nebudou chybět ukázky biketrialu nebo vystoupení siláka René Golema Rychtra. Ale hlavně pro děti jako dárek k začínajícím prázdninám jsme připravili řadu soutěží a her pro malé i velké i nejmenší.

 

Co se bude dít v sobotu 27. června na Grabštejně?

Grabštejn se v sobotu po celý den přemění v opravdový středověký hrad, kde se představí šermíři, kejklíři, tanečníci, lancknechti a přijde i kat. A na malém hradním nádvoří se setkají studenti z Trojzemí – Česka, Polska a Německa.

 

Zmíněný ohňostroj bude vyvrcholením Krajských dní na Kristýně. Co mu však bude předcházet?

Představí se třeba Dům dětí Drak svými mažoretkami a tanečnicemi, vystoupí silák René Golem Rychtr, rocková zpěvačka Monika Agrebi, regionální kapely Koneckonců, Rawell, Las Vegas a mnohé další.

 

Mohou se diváci těšit na nějakou novinku?

Novinkou bude například dobročinná akce, kdy každý člen Rady LK namaluje vlastní tričko s motivem typickým pro jeho resort. Ty pak budou vydraženy ve prospěch Dětského diagnostického ústavu v Liberci.

Přijďte se určitě na dvoudenní Krajské dny Libereckého kraje podívat.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky