Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman projel cyklomagistrálu Ploučnice na kole a pak podepsal memorandum

Hejtman projel cyklomagistrálu Ploučnice na kole a pak podepsal memorandum

[32829|9dca34a53973438aecf90fbd2a055e23|5|public/tiskove/cykl_0de9c26f7c.jpg]

22. 06. 2009
[id:8295|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Na 2. ročník propagační jízdy na kolech pořádané Mikroregionem Podralsko po Zelené cyklomagistrále Ploučnice za účasti hejtmana LK Stanislava Eichlera přijelo na start v pátek 19. června. v Osečné  – Druzcově, na padesát cyklistů a dalších hostů. I landrát landikresu Görlitz (Svobodný stát Sasko) a zároveň prezident Euroregionu Neisse Bernd Lange, evropský poslanec za Liberecký kraj Edvard Kožušník a starostové mnoha okolních obcí vyrazili na trasu přes Hamr na Jezeře, Stráž pod Ralskem, Noviny pod Ralskem a Brniště a skončili v cíli ve sportovním areálu ve Velkém Valtinově.

Zde třicítka partnerů podepsala memorandum  Zelená  cyklomagistrála Ploučnice.

„Do partnerství se zapojily další subjekty, které leží na  významných odbočkách cyklomagistrály směrem na Saskou stranu a do vnitrozemí přes Doksy na Kokořínsko. Cyklostezky se staly prioritou Libereckého kraje, protože chceme navázat na páteřní trasu do Německa až k Baltu,“ uvedl v úvodním proslovu hejtman, který celou trasu projel včele pelotonu, ale u průrvy Ploučníce jej postihl defekt na předním kole, který však za pomoci spolujezdců brzy odstranil.

K němu se připojil i nový europoslanec za Liberecký kraj, který se zanedlouho vydá na svou první cestu do Evropského parlamentu ve Štrasburku, ale podle svého předvolebního slibu na kole.

„Cyklomagistrála Ploučnice má pro nás velký význam v rozvoji cestovního ruchu. Proto jsem velice uvítal, že  Liberecký kraj v čele s hejtmanem Stanislavem Eichlerem projekt podporuje a je také partnerem projektu,“  uvedl předseda Mikroregionu Jiří Hauzer.

„Zelená cyklomagistrála Ploučnice navazuje na jedné straně na jižní větev Nové Hřebenovky na Ještědském hřebenu a na druhé straně vyúsťuje na cyklomagistrálu Greenways Labe. Také u projektu cyklomagistrály Ploučnice Mikroregion Podralsko usiluje prostřednictvím nadace Partnerství o zařazení mezi Greenways. Trasa vede unikátním prostředím podél toku Ploučnice, kde je výskyt vzácné fauny a flóry. Na trase je možné vidět například ledňáčka,“ doplnil starosta.





























Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302