Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman s náměstkem na Salimě nabídnou regionální produkty Libereckého kraje

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 03. 2008 00:00

Sdílet článek

[id:6209|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Propagovat regionální výrobky zemědělců a potravinářů Libereckého kraje budou od středy 6. března na Mezinárodním potravinářském veletrhu Salima v Brně hejtman Libereckého kraje Petr Skokan a náměstek hejtmana Radim Zika. Ve výstavním stánku regionálních potravin tu osobně nabídnou 15 druhů výrobků.

„Je to další způsob propagace našich regionálních potravinářů, aby se dostali do povědomí lidí, kteří přijíždějí třeba za rekreací do Libereckého kraje a kromě turistických zážitků si chtějí pochutnat na unikátních sýrech, pečivu, uzeninách nebo okusit místní likéry či  pivo,“ uvedl náměstek hejtmana Radim Zika.

Budou to všechno výrobky, které jsme ocenili v rámci každoroční soutěže Výrobek roku Libereckého kraje,“ doplnil hejtman Petr Skokan.

Na Salimě, která se koná od 4. do 7. března na Výstavišti v Brně, se představí:

·        Masný průmysl Česká Lípa s.r.o.

·        Jan Mašek, pekařství

·        PIVOVAR SVIJANY, s.r.o.

·        STARÁ DÁMA, s.r.o. Křižany

·        Mocca, spol. s.r.o.

·        Hols akciová společnost – pivovar KONRÁD Vratislavice

·        PLASTCOM, akciová společnost, Mlékárna Příšovice

·        KITL, s.r.o.

·        MOŠTOVNA LAŽANY, výrobna nápojů, spol. s r.o.

·        STYLE BOHEMIA s.r.o.

·        PIVOVAR ROHOZEC a.s.

·        JIZERSKÉ PEKÁRNY spol. s r.o.

·        Jatky Lomnice a.s., Lomničan

·        Jiří Vrkoslav, Farma Dolenec

·        Hana Maturová, Malá kozí  farma – Kamínka

„V letech 2004 až 2007 získalo ocenění celkem 16 producentů s 30 vynikajícími výrobky,“ připomněl náměstek hejtmana s tím, že na Salimě poskytnou návštěvníkům také publikaci „Výrobek roku Libereckého kraje z odvětví potravinářství – zemědělství“, kterou Liberecký kraj vydal v roce 2007 nákladem 2000 kusů a která představuje nejenom oceněné, ale i všechny přihlášené výrobky za dobu od konání této soutěže, organizované ve spolupráci s Regionální agrární radou Libereckého kraje.

Podle něj je cílem Libereckého kraje a jeho nevládních agrárních organizací  přesvědčit veřejnost, že regionální a české potraviny jsou kvalitní, patří na prodejní pulty, a pokud tam chybějí, mají být spotřebitelem vyžadovány.

„Ale také musejí lidé vědět, že tyto výrobky tady existují a kde je lze koupit. I proto  jsme na podporu regionálních výrobků poprvé v loňském roce uspořádali dvoudenní prodejní výstavu nazvanou „Zemědělci a potravináři Libereckého kraje svým spotřebitelům“, na které se úspěšně představily regionální výrobci potravin. Zájem veřejnosti, který předčil očekávání, nás vedl k rozhodnutí pořádat výstavu i na podzim letošního roku,“ prozradil Radim Zika s tím, že záštitu nad touto jistě užitečnou akcí převzal ministr zemědělství Petr Gandalovič.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky