Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman s radním Petráčkem popřáli seniorkám ke Dni matek

11. 05. 2012

K tradičnímu svátku všech matek jeli dnes přát seniorkám hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler a radní pro sociální věci Pavel Petráček (oba ČSSD) do domovů pro seniory ve Velkých Hamrech, Jabloneckých Pasekách, Jablonci nad Nisou, Vratislavicích nad Nisou a Liberci.

„Druhou květnovou neděli oslavíme tradiční Den matek, proto jsme také dnes navštívili několik domovů pro seniory v kraji, abychom popřáli a předali kytičku maminkám a babičkám. Myslím, že naše společnost na seniory trochu zapomíná, a proto jsme se vypravili právě do domovů pro seniory. Rád jsem udělal radost maminkám a babičkám a stejně tak se v neděli chystám udělat radost a předat kytičku také mojí mamince,“ řekl hejtman.   

Hejtman s radním navštívili celkem šest domovů pro seniory a rozdali téměř čtyři sta kytiček v Domově pro seniory ve Velkých Hamrech, v Jabloneckých Pasekách, v domovech v Novoveské a v Palackého ulici v Jablonci nad Nisou, poté v domově ve Vratislaicích nad Nisou a v Domově pro seniory ve Františkově v Liberci.

„V Domově pro seniory ve Velkých Hamrech jsme přáli také paní Bradnové, která v začátku letošního roku oslavila stoprvní narozeniny. Je tak nejstarší seniorkou v domovech, které zřizuje Liberecký kraj,“ řekl radní s tím, že paní Bradnová je velmi vitální dáma, která se aktivně zajímá o dění kolem sebe a ve svém věku čte bez brýlí.  

Senioři ve všech domovech přivítali hejtmana a radního s dobrou náladou, většinou ve společenských místnostech. V domově v Novoveské ulici si hejtman s radním vyposlechli pěvecký sbor, který je složený z obyvatel domova a funguje již patnáct let. Nejstarší zpěvačce je devadesát jedna let. V domově ve Vratislavicích je senioři obdarovali vlastnoručně vyrobenými dárky z keramiky. V domově na Františkově přáli seniorkám přímo v jejich pokojích, protože podle slov ředitelky domova nemá domov takový prostor, kde by se shromáždilo všech dvě stě obyvatel domova.

Šírová Květa
kveta.sirova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 324
Mobil: 739 541 624