Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman s radou Ly Quoc Tuanem navštívili výstavu Dny vietnamské kultury v Krajské vědecké knihovně

  • 26. 11. 2009 18:24

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler a členové Rady LK Lidie Vajnerová, Vít Příkaský, Pavel Petráček a Zdeněk Bursa přijali 25. listopadu v sídle kraje radu vyslance - zástupce velvyslance Vietnamské socialistické republiky v ČR Ly Quoc Tuana a obchodního atašé Nguyen Anh Dzunga.

„Pana radu a jeho spolupracovníka jsme seznámili s aktivitami Libereckého kraje směrované na spolupráci s Vietnamem, kterou jsme jako první z krajů zahájili letos v dubnu s provincií Ha Tinh. Přestože hlavní důraz klademe zejména na spolupráci v oblasti rozvoje podnikání a obchodu, nabídli jsme hostům i partnerství na poli cestovního ruchu, kultury či školství,“ uvedl hejtman.

Zástupce velvyslance připomněl obrovské možnosti vzájemné pomoci s odkazem na znalost českého prostředí Vietnamci, kteří zde studovali či pracovali v minulosti, i na značnou znalost českého jazyka mezi občany jejich země.

„Nabízíme také pomoc našeho velvyslanectví při přípravě cest podnikatelů do Vietnamu,“ zdůraznil rada.

Hejtman v závěru upozornil na záměr českých krajů navázat partnerství postupně se všemi 64 vietnamskými provinciemi.

„Liberecký kraj hodlá spolupracovat ještě se dvěma dalšími,“ prozradil.

Po hodinovém jednání navštívili hosté společně s hejtmanem právě probíhající výstavu v liberecké Krajské vědecké knihovně Dny vietnamské kultury, kterou do 27. listopadu pořádá Liberecký kraj.

„Jsem nesmírně potěšen, že jsem mohl Liberecký kraj i zajímavou výstavu přibližující život v naší vlasti navštívit. Věřím, že to je první významný krok k vzájemnému poznání,“ řekl na závěr pobytu v Liberci Ly Quoc Tuan.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky