Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se poprvé setkal s dolsnoslezským maršálkem

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 03. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7606|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman LK Stanislav Eichler, statutární náměstkyně Hejtmana Lidie Vajnerová a radní Jaroslav Podzimek přijali v pátek v poledne v sídle  Libereckého kraje maršálka Dolnoslezského vojvodství Marka Lapinského a  Dariuse Kowalczyka, vedoucího odboru sociálních věcí a společenských věcí.

Bylo to první vzájemné setkání obou nejvyšších představitelů sousedních regionů. Členové Rady LK informovali hosty o možnostech větší spolupráce obou stran zejména prostřednictvím projektů z programu Cíl 3.

Marek Lapinski uvedl, že jednání  o  spojovací silnici mezi Českou republikou, Polskem a Německem  u bývalého hraničního přechodu v Hrádku n. N. nejsou v jeho moci. Podle něj jde o vládní řešení. Připomněl, že předchozí reprezentace přislíbila jednání s předsedou vlády ČR Mirkem Topolánkem.

Hovořilo se také o rozvoji cestovního ruchu a zemědělství. Údiv vzbudil například údaj, že jen tři procenta práceschopného obyvatelstva Dolnoslezského vojvodství se živí zemědělstvím, a naopak 60 procent službami. Maršálek vysvětlil, že sice mnozí žijí na zemědělské půdě, ovšem rozvíjejí různé doprovodné služby, včetně turistických.

Lidie Vajnerová projevila zájem o setkání s představiteli vojvodství, kteří mají na starosti kulturu a cestovní ruch, což Darius Kowalczyk rád přislíbil.

Hejtman s maršálkem poté zhlédli ve Vesci závody  štafet mužů na  4x10 km.

V sobotu se hejtman setkal s Johannesem Beermannem, šéfem Saské státní kanceláře a státním ministrem pro spolkové a evropské záležitosti. Johannes Beermann a Stanislav Eichler poté ve Vesci fandili ženám v závodě na 30 km s hromadným startem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky