Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se sešel s bývalými sportovními reprezentanty

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 13. 12. 2016 16:24

Sdílet článek

Lyžaři, sáňkař, gymnastka, atletka, ale i trenéři či lékařka olympijského týmu se dnes sešli v Jablonci nad Nisou na tradiční předvánoční akci pro bývalé olympioniky a sportovní reprezentanty. Už po několikáté pro ně přichystal setkání Český klub olympioniků – region severní Čechy a Nadační fond severočeských olympioniků. Pozdravit je a pohovořit s někdejšími sportovními hvězdami, přišel i hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Setkání se tradičně nese v přátelském duchu a kromě toho, že se setkávají dlouholetí přátelé, také přítomní gratulují jubilantům právě končícího roku. A rozhodně jim je k čemu přát, neboť všichni z účastníků již překročili šedesátku a někteří se dokonce blíží stovce.

„I když všichni tito jubilanti mají vrcholovou sportovní dráhu již za sebou, sportovní duch jim zůstává a všichni jsou velkými vzory pro současnou mladou generaci. Popřát jim do dalších let mohu především pevné zdraví a hodně radosti, kterou rozdávají svým dětem i vnoučatům,“ řekl na adresu přítomných hejtman Martin Půta.   

Spolu s ním se s jubilanty setkal i jablonecký primátor Petr Beitl, či Věra Mužíčková, starostka Plavů nebo Marek Hotovec ze Smržovky. Přítomné pobavil také svým vystoupením kouzelník Magic Alex.

Seznam jubilantů v roce 2016:

Květoslava Pecková – běh na lyžích – ZOH Lake Placid 1980, ZOH Sarajevo 1984

Miroslava Plchová – lékařka olympijského týmu – ZOH Sarajevo 1984

Milena Ryglová – běh na lyžích – ZOH Sapporo 1972

Jaroslava Šímová – gymnastika – LOH Tokio 1964

František Rydval – skoky na lyžích – ZOH Grenoble 1968

Rudolf Hohnl – skoky na lyžích – ZOH Grenoble 1968

Zdeněk Ciller – trenér běhu na lyžích – ZOH Sapporo 1972, Lake Placid 1980, Sarajevo 1984

Miroslav Brůna – sjezdové lyžování – ZOH Insbruck 1964

Bedřiška Kulhavá – atletika – LOH Řím 1960

Josef Nüsser – severská kombinace – ZOH Cortina 19565

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky