Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman se zúčastní zahájení ME veteránů v lehké atletice v Žitavě

10. 08. 2012

 

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) se ve středu 15. srpna v 18 hodin zúčastní na náměsti v Žitavě slavnostního zahájení 18. mistrovství Evropy seniorů v lehké atletice, které se koná od 16. – 25. srpna v Trojzemí - ve třech zemích a ve třech městech – v českém Hrádku nad Nisou, polské Bogatynii a německé Žitavě pod záštitou hejtmana LK.

 První soutěž se pak uskuteční ve čtvrtek 16. srpna 2012 na žitavském stadionu  Weinaupark. „Smyslem tohoto sportovního počinu je zejména zviditelnění tématu, které se zabývá otázkou aktivního stárnutí. Dnešní doba převážně upřednostňuje kult mládí, se kterým jde ruku v ruce zacílení na výkonnost, vitalitu, sílu a bezmeznou přizpůsobivost. Organizátoři mistrovství Evropy v lehké atletice seniorů chtějí podpořit myšlenku, že aktivita není výsadou pouze náctiletých, ale že záleží na nás, jestli se přirozenému procesu stárnutí nečinně a pasivně oddáme, nebo budeme k životu přistupovat stále aktivně nehledě na věk,“ míní hejtman.

Hrádek nad Nisou, Žitava a Bogatynia nyní budou centrem sportovního a kulturního života a troufám si tvrdit, že se tak dostanou ještě více do povědomí mnoha lidí z celé Evropy, a to právě díky pořádanému mistrovství,“  doplnil.

Doprava vlakem pro diváky se vstupenkami je na sportoviště zdarma

Region Trojzemí (Euroregion Nisa) se stal pořadatelem Mistrovství Evropy veteránů v lehké atletice v roce 2012.

Kooperující Účelové sdružení Dopravní svaz Horní Lužice – Dolní Slezsko (ZVON) se dohodlo se společností KORID LK, spol. s r.o., na zajištění veřejné dopravy pro akreditované účastníky a návštěvníky sportovních akcí na jízdném veřejnou dopravou po dobu konání ME seniorů zdarma.

Zájemci z řad závodníků, pořadatelů a funkcionářů na základě předložené akreditace po celou dobu trvání akce a návštěvníci na základě předložené vstupenky v den konání akce, případně při předložení permanentky, mohou cestovat bezplatně.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588